9.04'ten 10.10'a Yükseltme Hatası

Başlatan mayt, 14 Mayıs 2012 - 00:08:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mayt

Ubuntu'da yeni bir kullanıcıyım. 9.04 sürümü iso dosyası elimde vardı ve win7 yanında onu da kurdum. Sonra upgrade yükseltme yapmaya çalışırken çeşitli hatalar aldım. Bunlardan bir tanesi

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=11554.0 bu başlık altındaki hatanın aynısı.

sudo aptitude update
sudo aptitude upgrade
sudo aptitude dist-upgrade

Orada söylenen bu komutları çalıştırdığımda 10.10 sürümüne yukseltmeyi başardım. Fakat şimdi de ubuntu'yu açamıyorum malesef. Hatanın ne olduğunu bile anlayamıyorum. Acemiliğimden dolayı yapacağınız yardımları detaylı anlatarak yaparsanız sevinirim. Açılışta karsıma gelen ekranın resmini de koyuyorum.

if

@mayt, o siyah ekrandayken ctrl+alt+f1 tuşlarına basıl tty1'e geçin, sonra sudo dpkg-reconfigure -a komutunu uygulayın. Komutun işlemini bitirmesi biraz sürecektir.

mayt

Cevap verdiğin için teşekkür ederim, fakat ctrl + alt + f1 hiçbir işlev yapmıyor :S

if

Rica ederim @mayt. Peki, grub ekranında kurtarma kipini seçip girebiliyorsanız aynı komutu orada uygulayın.

mayt

generic
generic recovery mode
memtest

var sadece, kurtarma gibi bir şey yok sanırım. Cok cahilce gelebilir fakat kullanmayı hiç bilmiyorum.

Sherlock Holmes

recovery-mode yazan kısımdan bahsediyor @if forumdaşımız.
Türkçe meali -kurtama kipi- olmakta.

mayt

Hmm anladım haklısınız oraya da girmiştim fakat orada da ctrl + alt + f1 işlev yapmadı maalesef, o yüzden farklı bir yer olabileceğini düşündüm. Ne yapacağım bilmiyorum açıkçası.

bytan

Kurtarma kipine girerek verilen komutu sudo olmaksızın uygula. Ayrıca Ctrl tuşlarına basmana gerek yok. Bu arada sorayım, 10.10 sürümünü kullanmak istemenin özel bir nedeni var mı?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mayt

Yoo hayır özel bir nedeni yok.Sürüm olarak yükseltebileceğim o görünüyordu o yüzden. Yani en son sürüm görünseydi ona yükseltirdim.

bytan

Yükseltme olarak ancak 10.10 görüyor olabilirsin. Ancak şu an sürüm 12.04'e kadar geldi. İmkanın varsa indirip kurman daha iyi olur. Ayrıca 10.10 sürümüne ait destek kısa süre önce sonlandırıldı.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

mayt

Recovery modda acıncada bir menu geldı karsıma, oradan hepsine girip baktım ama işlev görmedi o tuşlara basınca. paketleri düzelt gibi bir kısım vardı, o bir şeyler yaptı ama yine olmadı. Kullanıcı adımı şifremi girebiliyorum fakat aynı ekran akmaya başlıyor, komut çalıştırdıgımda da, herhangi bir işlev yapmıyor dilerseniz o ekranıda buraya koyabilirim.

@bytan
Peki o zaman şu an kurulu olanı nasıl kaldırabilirim acaba? Eğer varsa bir kaynak bağlantı falan verebilir misin ?

bytan

Kurulu olanı kaldırmak diye bir şey yok. Herhangi bir şekilde ubuntu kurulu bölümleri yeniden biçimlendirmen temizlik için yeterli olur.

PF @ ST

mayt

o iş sanki beni aşar gibi, çünkü nereye kurdugumu bilmiyorum açıkçası.

heartsmagic

Bir disk uygulama uygulaması ile bakarsan Linux'a ait olan bölümü görürsün zaten. Hatta kurulumdaki disk aracı bile aynı vazifeyi görecektir. Bölümleme ekranına gelince Gelişmiş ya da Elle gibi bir ibare göreceksin. Oraya geçip istediğin bölümün üzerine kurabilirsin Ubuntu'yu. Forumdaki ve Viki'deki kurulum belgelerine bakarsan hazırlıklı olursun kurulum için.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mayt

Pekala çok teşekkürler arkadaşlar, bu ubuntuyu kullanmayı ya öğrenmeliyim ya öğrenmeliyim. :)