[Çözüldü] 12.04 ekran koruyucu şifresini pasif etmek için ne yapabilirim ..

Başlatan ovural43, 05 Mayıs 2012 - 09:06:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ovural43

gsettings set org.gnome.desktop.screensaver lock-enabled false

şöyle bir kod buldum komut işe yaramadı ..
uzaktan bağlanıyorum vnc ile makinama ekran koruyucu devreye girdigi icin ekran sadece siyah olarak geliyor ..

AguilaNegra

Sistem ayarları/Parlaklık ve kilit,buradan istediğiniz şekilde ayarlayın.

ovural43

bu ayarı yapmışım zaten .. ve sanırım işlem tamam olmuş ama sorun başka birşey ve çözümünü anlayamadım şöyleki ..

ekran kapatma devreye girmeden vnc ile bağlandığımda sıkıntı yok .. ancak ekran kapatma  devreye girdiginde (şifresiz olarak) vnc ile bağlandıgımda normal bilgisayar ekranında ekran koruyucudan cıkıyor yani ekran normale dönüyor ..ancak vnc client a görüntü gelmiyor ..
ama mouse vs. çalışıyor onu görüyorum ..

bu konuda bilgisi olan varmıdır ?

heartsmagic

Tamamen kapatmak sana uymuyor mu? Etrafta VNC ve ekran koruyucu hakkında farklı farklı bilgiler mevcut.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ovural43

son çözüm onu yaptım .. ama doğru birşeymi değil .. araba sıkıntılı ise kapat kontağı demek gibi birşey oluyor :D

heartsmagic

Gereksinim yoksa zaman kaybetmeye de gerek yok. Eğer uzak sunucu için buna gerek varsa elbette üzerine düşebilirsin. Dediğim gibi etrafta VNC üzerine bu konu konuşulmuş. Genelde hep eskiye dayanıyor. Araştırmak elbette senin tercihin.

ovural43

gnome classic kullanıyordum alışamadım hala unity ve gnome 3 e .. sorun gnome u efeck olmadan kullanınca düzeldi ..

heartsmagic

if

X sunucusunun ekran koruyucusu da var. Kapatmak için xset s off komutunu vermek gerek. xset q | grep timeout sonucu gösterecektir.

ovural43

sifre kısmını kapattim ama ekran koruyucu aktif ..
sadece gnome 2 kullandıgım icin efect leri iptal ettim .. sıkıntı yok .. su anda uzaktan baglıyım ve uzaktan mesaj yazıyorum

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Mayıs 2012 - 23:31:43
Ekran koruyucu iptal etmeden mi oldu bu düzelme?