Touchpad menü yüklerken hata. Touchpad genis yerde tıklamayı kaldırmak istiyorum

Başlatan Burak DAĞLI, 11 Nisan 2012 - 14:56:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burak DAĞLI

Merhabalar,
Ubuntu'da cok deneyimli değilim. Yeni aldığım dell bilgsayara 11.10 yükledim. Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim ve kod yazarken devamlı touchpad de fare oynatma alanına elim degiyor ve istemediğim şeyler yapıyor. 10.10 da bunu ayarlardan çok kolay değiştirmiştim. İngilizce ve bu forumda benzer konulara baktım.

sudo add-apt-repository ppa:atareao/atareao
sudo apt-get update && sudo apt-get install touchpad-indicator

bu kodu gördüm. Yüklerken hata verdi bir sekilde yükledim indicator çalışmadı biraz daha araştırdım. Touch padi komple enable ya da disable yapan kodları buldum. Ama isteğim bu değil.

İstediğim fareyi oynattığımız alanda tıklamayı engellemek

ayrıca indicator ya da sinapticleri yüklerken gtk ile ilgili sorunlar alıyorum. gtk yı yüklerken ise kaynak bulunamadı sorunları alıyorum.

canosayan

fn ile harekete geçirebildiğiniz bir touchpad kapatma tuşu yok mu? mesela bende fn f10
Chmod bizim işimiz.

Burak DAĞLI

fn tuşuyla yapılan opsiyon çalışmıyor. Ancak internette bir kod buldum çok iyi çalışıyorum. Uçbirimden girdiğinizde açıksa kapalı kapalı ise açık yapıyor.

kodda bu:

#!/bin/bash
cd $HOME
touchPadId=$(xinput list | grep -i Point | grep "PS/2 Generic Mouse" | cut -d "=" -f 2 | cut -b 1-2)
#echo Device ID: $touchPadId

if [ "$touchPadId" = "" ]; then
    echo "Unable to identify device id..."
else
    enabledId=$(xinput --list-props $touchPadId | grep -i enabled | sed 's/.*(//' | sed 's/).*//')
    #echo Property ID: $enabledId
    status=$(xinput --list-props $touchPadId | grep -i enabled | sed 's/.*://')
    #echo Status: $status
    if [ $status = 0 ]; then
        xinput set-prop $touchPadId $enabledId 1
        echo Trackpad Enabled
    else
        xinput set-prop $touchPadId $enabledId 0
        echo Trackpad Disabled
    fi
fi

tekrar ediyorum benim isteğim touch padi kapatmak degil, touhpadde fare hareketi ve tıklama büyük butonları çalışsın. ama fare hareket ettiren alanda tıklama çalışmasın.

Klavye genelde yüksekte duruyor ve alana çok değiyor bu yüzden kapatmak istiyorum. 10.10 da bunu pratik bir biçimde touhpad ayarlarından yapabiliryordum.

Düzenleme Notu:http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14283.0

ct

Merhabalar Burak :)

Bilgisayarın hayırlı olsun. Bilgisayarın tam kod adıyla google'da aratarak çalışmayan fn tuşlarını çözebilirsin. Benim asus laptopta da öyle bir sorun vardı direkt bilgisayar modeliyle kurulumunu anlatan bir dökümandan yararlanıp çalıştırmıştım. Touchpad için dediğini ise hiç denemedim ama yine senin bilgisayarına özel yapılandırmalarla çözüleceğine inanıyorum fn tuşlarında olduğu gibi. Kolay gele.

Çağdaş.

empax

synclient MaxTapTime=0
Terminalden ustteki komutu uygulayin, eger ise yararsa(simdi denedim ise yaradi bende) baslangic uygulamalarina yeni bir uygulama ekleyip komut bolumune alttaki kodu ekleyin.
bash -c "synclient MaxTapTime=0"
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

Burak DAĞLI

Merhabalar,

Alıntı Yap
synclient MaxTapTime=0
Terminalden ustteki komutu uygulayin, eger ise yararsa(simdi denedim ise yaradi bende) baslangic uygulamalarina yeni bir uygulama ekleyip komut bolumune alttaki kodu ekleyin.
Kod: [Seç]
bash -c "synclient MaxTapTime=0"

bu direktifleri uyguladım. Ancak hata verdi synaptic bulunamadı diye. bir kaç gündür o hatayı da çözemedim

terminaldeki sonuçlar:

burak@burak:~$ synclient MaxTapTime=0
Couldn't find synaptics properties. No synaptics driver loaded?
burak@burak:~$ sudo apt-get install synaptic
[sudo] password for burak:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Sıralanan paketler otomatik olarak kurulmuştu artık gerekli değiller:
  python-xlib
Kaldırmak için 'apt-get autoremove' komutunu kullanın
Önerilen paketler:
  dwww menu deborphan
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  synaptic
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 1, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 0.
İndirilmesi gereken dosya boyutu 0 B/2.148 kB
Bu işlemden sonra 7.168 kB ek disk alanı kullanılacak.
Önceden seçilmeyen synaptic paketi seçiliyor.
(Veritabanı okunuyor... 172340 files and directories currently installed.)
Unpacking synaptic (from .../synaptic_0.75.2ubuntu8_amd64.deb) ...
Processing triggers for hicolor-icon-theme ...
Processing triggers for desktop-file-utils ...
Processing triggers for bamfdaemon ...
Rebuilding /usr/share/applications/bamf.index...
Processing triggers for gnome-menus ...
Processing triggers for man-db ...
synaptic (0.75.2ubuntu8) kuruluyor...
N: Ignoring file 'sergio91pt-synaptics_clickpads-oneiric.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'atareao-atareao-oneiric.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'sergio91pt-synaptics_clickpads-oneiric.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'atareao-atareao-oneiric.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

oozcengiz

Sanırım sorununuza Touchpad Indicator yardımcı olabilir.

http://www.linuxnov.com/how-to-install-touchpad-indicator-on-ubuntu-11-10-oneiric-ocelot/ adresinde okuduğum bir yazı sayesinde kendisinden haberim oldu ve benim sorunumu çözdü.

Kurmak için yapmanız gerekenler:

sudo add-apt-repository ppa:atareao/atareao
sudo apt-get update
sudo apt-get install touchpad-indicator

Umarım sizin de işinize yarar.