[Çözüldü] Microsoft LifeChat LX-3000 Usb Kulaklık Ses Sorunu Kubuntu

Başlatan baltazar, 03 Mayıs 2012 - 19:12:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

baltazar

Merhabalar. Benim bir "Microsoft LifeChat LX-3000" kulaklığım var ama bu donanımı maalesef gerektiği gibi kullanamıyorum. Sistemim Kubuntu 12.04. Xubuntu 12.04 ile ve Ubuntu 12.04 ile gayet sorunsuz bir şekilde çalışıyordu ama ben sistem olarak Kubuntu kullanmaya karar verdim artık. "Sistem Ayarları" nda "Çoklu Ortam" seçeneğinde görünüyor, varsayılan atabiliyorum. Yine üzerindeki kumandadan sesi açıp kapattığım zaman bunu ekranda uyarı olarak gösterip sesi açıp kapatırken bana gösteriyor. Yani olması gerektiği gibi. Ayrıca internetten videoları dinlerken de ses geliyor. Ama Amarok, Dragon Player, Dolphin, Totem Müzik& Video Oynatıcı ile hiç bir şekilde ses alamıyorum kulaklıktan. Onun yerine diğer bağlı olan hoparlörden geliyor ses. Hatta bazen (her zaman değil) "Bu ses akışı için yapılandırılmış veya önceliği diğerlerinden yüksek olan Tümleşik Ses Sistemi Analog Stereo ses aygıtına geçiliyor" diyor, bazen de aynı uyarının ingilizce olanını gösteriyor. İnternette araştırdım ama pek bir şey anlayamamakla birlikte aradığım cevabı bulamadım. Alsa Driver denen bir şey kurdum ama ne olduğunu da bilmiyorum. Ama sanırım bir tür sürücü herhalde. Bir de Kubuntu Sistem Ayarlar>Çoklu Ortam seçeneğinde "Arka Uç" diye bir şey var ve orada Gstreamer var sadece. Alsa dediğimiz şey oraya mı ekleniyor da onu mu seçiyoruz diye denedim bir şeyler ama pek bir şey bilmeyince sonuç da alamadım. Acaba bana müsaitseniz yardımcı olur musunuz? Şimdiden çok teşekkürler.

heartsmagic

Alsa zaten sistemde kuruludur, sen fazladan yapmışsın yani kurulum işini. Genel forumdaki öneriyi [1] bir deneyelim.

kdesudo kate /etc/modprobe.d/alsa-base.conf ile açacağın dosyanın sonuna şu iki satırı ekle:
options snd_usb_audio index=-1
options snd_hda_intel index=-2

Kaydedip kapat, sonra da sistemi bir yeniden başlat.

[1] http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1864931
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

baltazar

Dediğiniz gibi o iki satırı ekledim. Sistemi de yeniden başlattım. Dragon Player' dan ve Totem' den ses geliyor artık. Ama Amarok ile Dolphin' den ses alamıyorum ve eğer bir şey çalmaya çalışırsam yine söylediğim o uyarıyı veriyor.

heartsmagic

Açıkçası sorun Amarok'a mı aittir sisteme mi aittir bilemiyorum. Hani Ubuntu'da güzel güzel çalışıyormuş. Hiç Ubuntu üzerinde Amarok'u deneme şansın olmuş muydu? Eğer onda yine ses gelmiyorsa sorun o tarafa doğru kayar. Tabi senin bunu deneme imkânın haliyle yok.

Etrafta da Amarok'a ait bir tek şu başlık var gibi:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=860000
Orada da kullanıcı ses alamadığını değil başka bir şikayetini dile getirmiş.

baltazar

Rhythmbox' ı indirdim şimdi ve aynı sorunum onunla da var.

heartsmagic

Ne yazık ki benim bir önerim yok şu anda. Dediğim gibi etrafta da pek bir şey görünmüyor.

baltazar

Bu sabah bilgisayarımı açtığımda kulaklıktan oturum başlangıç sesinin geldiğini fark ettim. Bunun üzerine Amarok ile Dolphinde son bir deneme yapayım dedim ve işe yaradı. Nasıl oldu bilmiyorum. Dün dediğiniz gibi sistemimi yeniden de başlatmıştım oysaki. Hem de hem kulaklık takılıyken hem de kulaklık takılı değilken de denemiştim bunu ve bu sabah çalıştığını fark ettim. Sizden sonra fazladan bir şey yapmadım ya da bir program da kurmadım. Nasıl olduysa çalışıyor. Elbette sizin dediklerinizi yaptıktan sonra oldu bu çünkü daha öncesinde de aynı şeyleri denemiştim ama işe yaramamıştı. O yüzden vaktinizi ve bilginizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Sorunum çözülmüş bulunuyor. Başlığı acaba forum modaretörleri mi "Çözüldü" diye düzeltiyor yoksa kullanıcılar mı? Tekrar çok teşekkür ederim size.

heartsmagic

Sorunun çözülmesine sevindim. Başlıkları sizler de etiketleyebiliyorsunuz (ilgin için teşekkürler):
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

Şimdilik ben yapıyor ve konuyu kapatıyorum.

Not: Sorun tekrar ederse http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2751.0