Ubuntu 11.04 'e geçtikten sonra Ubuntu'ya giremiyorum

Başlatan SKYLAB, 11 Haziran 2012 - 13:03:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SKYLAB

Merhabalar.

Dün ubuntu 10.x sürümünden ubuntu 11.04 sürüme güncelleştirme yaptım. Yapmaz olaydım.

GRUB düzgün açılıyor ,  ubuntuyu seçtikten sonra açılır gibi olup ;

şeklinde yazılar gelip burada kalıyor. (not: bu resim benim bilgisayarımdan çekilmedi , internette çözüm ararken buldum aynı sorundan mağdur başka bir user'dan kullanıcıdan)

Bilgisayarım HP Pavillion g6 - AMD / ATI

Bir çok şey denedim. Fakat olmadı.   

Şimdiden teşekkür ederim.

if

@SKYLAB, nomodeset parametresiyle açmayı deneyin[1]. O ekrandayken ctrl+alt+f1 tuşlarına basınca giriş yapmanızı isteyen bir ekranla karşılaşıyor musunuz?

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

SKYLAB

@if

Şimdi deneyeceğim nomodeset ile giriş yapmayı. Ayriyeten evet ctrl+alt+f1 tuşları ile giriş yapabileceğim ekrana gelebiliyorum.

Ekleme.

Az önce denedim nomodeset ile giriş yapabilmem için F6 ya basmam gerekiyor fakat F6 'yı hiç bir yerde algılamadı ve sağ alt köşede de F6 hakkında bir şey yazmıyordu.

Bilgisayarın güç tuşuna basıyorum bilgisayar açılıyor GRUB kısmı geliyor ve ubuntuyu seçtiğim zaman o resimdeki gibi yazılar gelip daha ilerisine gidilmiyor.

Bu sorumun dışında bir şey daha soracağım , ben GRUB düzenlemek için 'e' ye basıyorum ve orada quiet splash yazan satırdaki yere yabancı kaynaklardan bulduğum yazılarda söyledikleri gibi 'vmalloc=192MB' yada 'radeon.mode=0' yazmam gerekiyor. Çok garip ama bir türlü bulamadığım sorun ise tırnak işareti (') ni o GRUB düzenleyicideki emacs 'in normal klavye tuş fonksiyonları (Shift + 2) ile görememesidir. Yani Shift + 2 yaptığım zaman @ işareti geliyor. Tüm tuş kombinasyolarını denedim klavyedeki her tuş ile fakat tırnak işareti çıkartmayı başaramadım. Tırnak işaretini 'e' ile girdiğim GRUB düzenleme kısmında kullanabilirsem belki sorunu bir şekilde halledebilirim ve bu sorun için bir yazı yazabilirim burada. Çünkü hiç bir Türkçe kaynak yok bu sorun hakkında.

if

@SKYLAB, F6 olmaz zaten. Yüklü işletim sistemi için anlatılanları yapacaksınız. Tırnak işareti girmenize gerek yok. Anlatımda tırnak işareti geçiyor ama o parametreleri belirtmek için.

SKYLAB

@if ,tamam pardon yanlış anlamışım. Fakat yine olmadı. :/

if

@SKYLAB, ekran kartı için hangi sürücüyü kullanıyordunuz? Bilgisayarın marka ve modeli nedir?

SKYLAB

if

@SKYLAB, önce sürücüleri kaldıralım. Bunun için bu konudaki "3.2.0 - ATI resmi sitesinden indirerek yüklediğiniz sürücüyü sistemden kaldırmak:" başlığı altında anlatılanları uygulayın. ctrl+alt+f1 ile tty1'e düşersiniz; kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaparsınız; sudo service lightdm stop komutundan sonra anlatılanları yapabilirsiniz. Daha öncesinden oradayken internet bağlantınızın olup olmadığını teyit edin. ifconfig
iwconfig
komutlarında ağınızın ismi var mı? sudo apt-get install tmux komutunu verince yükleyebiliyor musunuz?

SKYLAB

@if , tamam dediklerinizi yapacağım. Fakat şu sorunu söyleyim öncelikle. İnternet bağlantım yok sanırım. Çünkü sudo apt-get install lightdm dediğim zaman [XX,XX MB inecek] evet demek için E yazın vs. çıkıyor fakat e  yazıp gönderdiğim zaman hatalar veriyor, yükleyemiyor.

2) tty1 tam olarak nedir ?

3) Adımlar şöyle mi ?

- sudo service lightdm stop
    - Ati Driver kaldırma işlemleri

Tam olarak anlayamadım. İnternet bağlantımın olup olmadığını tam olarak nasıl anlayabilirim ? Hiç bir apt-get install ile paketi indiremiyorum. Fakat kaç mb/kb olduğunu soruyor. E o halde internete giriyor mu :/

if

@SKYLAB, tty sanal terminaldir ve evet adımlar o şekilde.

ping -c 10 google.com komutundan google.com (173.194.70.113) 56(84) bytes of data.
64 bytes from fa-in-f113.1e100.net (173.194.70.113): icmp_req=1 ttl=49 time=78.0 ms
64 bytes from fa-in-f113.1e100.net (173.194.70.113): icmp_req=2 ttl=49 time=77.9 ms
64 bytes from fa-in-f113.1e100.net (173.194.70.113): icmp_req=3 ttl=49 time=78.1 ms
64 bytes from fa-in-f113.1e100.net (173.194.70.113): icmp_req=4 ttl=49 time=78.2 ms
64 bytes from fa-in-f113.1e100.net (173.194.70.113): icmp_req=6 ttl=49 time=78.9 ms
64 bytes from fa-in-f113.1e100.net (173.194.70.113): icmp_req=7 ttl=49 time=78.0 ms
64 bytes from fa-in-f113.1e100.net (173.194.70.113): icmp_req=8 ttl=49 time=78.0 ms
64 bytes from fa-in-f113.1e100.net (173.194.70.113): icmp_req=9 ttl=49 time=78.3 ms
64 bytes from fa-in-f113.1e100.net (173.194.70.113): icmp_req=10 ttl=49 time=77.5 ms

--- google.com ping statistics ---
10 packets transmitted, 9 received, 10% packet loss, time 9001ms
rtt min/avg/max/mdev = 77.554/78.139/78.919/0.371 ms
şeklinde bir çıktı alıyorsanız internet var demektir.

Yalnız bundan önce tty1'de iken dmesg | tail çıktısını alıp buraya geçer misiniz?

SKYLAB

Şu an farklı bir bilgisayardan yazıyorum. İnternetim yok sanırım. Verdiğiniz komutu yazdığımda

ping: unknown host google.com diyor :/

--

dmesg  | tail çıktısı ;

ugaarb: this pci device is not a vga device
(aynı şekilde 8 tane daha aynı yazıdan. Sadece başlarındaki [ 28.727554 ] gibi sayılar farklı.)
EXT4-fs (sda5): re-mounted. Opts: errors=remount-ro, commit=0

--

Şu an farklı bilgisayardan yazıyorum. İstediklerinizi direk olarak yazabilirim terminale

if

@SKYLAB, bir de lspci | grep VGA çıktısını alayım.

SKYLAB

VGA Compatible controller: ATI Tech Inc M880G Mobility Radeon HD
VGA Compatible controller: ATI Tech Inc NI Seymour

if

O zaman: sudo rm /etc/X11/xorg.conf
aticonfig --adapter=all --initial
sudo reboot
komutlarını verip açmayı dener misiniz?

burk

Bu arada neden 12.04 değil de 11.04 sürümüne geçtiniz? Güncelleyerek devam etmeyi mi planlıyorsunuz?

SKYLAB

@if , her şey için çok teşekkür ederim. Ubuntuyu açabildim artık. Lightdm 'i kaldırmak istiyorum ama ben. Sevmedim o giriş kısmını :D Fakat hala Windows 'dan yazıyorum. Çünkü tamam sistem açıldı güzel ama toplam 2-3 dakika sonra yine aynı şekilde siyah ekran geliyor ve ;

Enabling additional executable binary formats binfmt - support

Checking battery state.

Off :(

Bu AMD / ATI ile daha uyumlu bir Linux dağıtımına mı geçsem ki ? :/

--

@burk , asla. Bilgisayarım 4 çekirdekli.  Pavilion g6. Fakat 12.04 yükledikten sonra resmen hiç bir işlem yapamaz hale gelmiştim. Çok yavaştı her şey. Bir türlü çözüm bulamamıştım. O kadar uğraşmıştım birde yüklemek için. Tekrar ubuntu 10.04 sürümünü kurdum. Sonra işte artık bu sürümü desteklemiyor dedi. Bende 11.04 'e yükselteyim dedim falan aynı şekilde unity falan olduğunu bilmiyordum unity 12.04 de geldiğini düşünüyordum ama işte 11.04 'de böyle oldu :/

Ahhhh ahhh 10.04 ile kalıcaktım ben işte ne zorum var güncelliyorum :/

if

@SKYLAB, masaüstünü açabiliyorsunuz fakat 2-3 dakika sonra kendi kendine siyah ekrana mı düşüyor?

SKYLAB

if

@SKYLAB, ctrl+alt+f1 ile tty'ye düşüp sudo service lightdm stop ile lightdm ve X'i durduralım. İki tane ATI kart var. Crossfire deniyormuş bunlara. Bazı çıktılara bakayım.

aticonfig --list-adapters
aticonfig --list-crossfire-candidates
aticonfig --list-crossfire-status
aticonfig --list-crossfire-chains

Yalnız bu çıktılardan kimi uzun olabilir. Bunları buraya geçmenin daha rahat bir yolunu bulmamız gerek. Thunderbird kurulu mu?

SKYLAB

@if , maalesef kurulu değil. Fotoğrafını çeksem ? 3.2 mgpx pek iyi olmaz sanırım :D

Yada ubuntuyu açtıktan sonra hızlıca thunderbird 'ü kurabilirim belki. Kurduktan sonra ne yapmam gerek çıktıları size verebilmem için ?

if

@SKYLAB, gerek yok. Thunderbird kurulu geldiği için onu uçbirimde kullanarak çıktıları thunderbird aracılığıyla bana göndermenizi sağlayacaktım. Sanırım Windows da kurulu. O zaman sudo mkdir /media/gec
sudo mount -t ntfs-3g -o defaults,uid=1000,gid=100 /dev/sda1 /media/gec
şeklinde Windows bölümünü bağlayabilirsiniz. Tabi Windows'un /dev/sda1'e kurulu olması gerek.

Sonra çıktıları şöyle alırsınız: aticonfig --list-adapters > lad.log
aticonfig --list-crossfire-candidates > lca.log
aticonfig --list-crossfire-status > lcs.log
aticonfig --list-crossfire-chains lcc.log
mv -p *.log /media/gec/loglar

SKYLAB

@if , söylediğiniz komutları yazdım fakat çıktıları uzundu ve dediğiniz şekilde windows ile bağlantıda sorun yaşadım. Daha sonra internetten yine saatlerce çözüm aradım bir sürü şey denedim fakat hiç birisi işe yaramadı.

Bende direk olarak ubuntu 11.10 sürümünü indirip eskisini kaldırıp onu kurdum. Şu anda bir problem yok.

Çok teşekkür ederim her şey için.

if

Rica ederim @SKYLAB. "Crossfire" denilen olaydan dolayı masaüstüne düşemiyordunuz. Ekran kartlarının ayarlanması gerekti. 11.10'da ayar yapmadan nasıl çalışıyor acaba?

SKYLAB

Maalesef hiç bir fikrim yok. :/

Konu ekran kartımla alakalı olduğu için bir şey sormak istiyorum. Çok ısınıyor ekran kartımın olduğu kısım(Sol kısım) Acaba çok ısınmasının nedeni bu bahsettiğiniz crossfire denen şey olabilir mi ? Yani ona ayarlama mı yapmam gerekiyor ki ?

if

@SKYLAB, ekran kartından olabilir. ATI'nin sunduğu sürücüyü kurmanız gerek. Sonrasında ise sizden istediğim çıktılara bakarak ayarlamamız gerek.