PostfixAdmin ile Yeni Kullanıcı Oluşturunca Posta Dizinlerinin Oluşturulmaması

Başlatan sem, 15 Mart 2012 - 09:44:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sem

PostfixAdmin ile sanal mail hesabı açıyorum. Önce domaini sonra mail hesaplarını açıyorum.

Önceden şöyle bir sorun oluyordu;

Domaini açarken "Mail server is backup MX" opsiyonunu seçersem eğer kullanıcı yarattığımda kullanıcı için "maildir" oluşturulumuyordu. Bu opsyionu kaldırıp denediğimde oluşturulmaya başlandı.

Şu anda bir sebepten dolayı kullanıcılar için e posta dizinleri oluşturulmuyor. O nedenle herhangi bir imap istemcisinden bağlandığımda giriş yapamıyorum. Hata veriyor. "IMAP Failed " gibi bir şeydi. Logları takip ettiğimde giriş yapmaya çalıştığım kullanıcı semetey@deneme.com olsun;

"semetey@deneme.com no such file or directory"  hatası alıyorum. Baktığımda dediğim gibi gerçekten dizin oluşturulmamış oluyor. Dizinleri elimde oluşturup yetkilerini düzenlersem her şey normale dönüyor.

Büyük ihtimal POstfix ya da PostfixAdminin ayarlarındaki ufak bir konfigürasyondan kaynaklanan bir şey. Nedenini bilen duyan ya da fikri olan var mı acaba?

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

heartsmagic

Postfix ile uğraşmadım ancak sorun postfix kullanıcısının /home dizini altında yazma hakkı olmaması olabilir mi? Kendisi olur, ait olduğu grup olur acaba yazma yetkisine sahip mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

Aslında daha önceden yazma hakkı vardı. Yani bunu yapabiliyordu. Fakat tekrar kontrol edeceğim bunu. Gerçi bu şekilde bir hata ile karşılaşıldığında genelde loglarda belirtiliyor. Çünkü daha tamamlanmadığı için loglama son seviyede yapılıyor. Bu gibi bir sorunun loglara yansımama sorunu olabilir mi acaba?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

cagriemer

sem

Burası dünya?

cagriemer

Postfixadmin'in kullanicilari tuttugu veritabani uzerinde yazma izni var mi? Veritabani ayarlarini bir gozden gecirmek gerek bence.