[Çözüldü] sistem ayarı ve ekran resimleri değişimi

Başlatan local1907, 20 Nisan 2012 - 18:22:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

local1907

Gerçi pek sorun etmiyorum ama söyle bir derdim var. 10.10 olarak kurduğum sistemi önce 11.10 sonra 12.04'e geçirdim. Tamam güzel hoş bir sistem ancak sağ üst köşede ki ikona tıklayınca "sistem ayarları..." altındaki "ekranlar..." çalışmıyor. Desktop üzerinde sağ tık yapınca açılan menüde ki "masaüstü arka planları değiştir" de çalışmıyor. Desktop'a ekran'a saat eklemek istiyorum. KDE olsa sorun yok. unity'de nasıl yapabiliriz?

heartsmagic

Çalışmayan şeyler Gnome'a ait uygulamalar. Tam olarak isimlerini ne yazık ki şu an vermeme, ancak uçbirimden çalıştırmayı deneyerek duruma bakabiliriz. Yükseltme sonrası durumlar karışmış olabilir. Kaldı ki sen 10.10->11.10->12.04 nasıl yaptın? Arada bir 11.04 var. Bu kadar seri yükseltmeleri ben önermiyorum kendi adıma. Temiz bir 12.04 daha isabetli olacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

local1907

Arada ki 11.04'ü de yüklemişimdir herhalde. :P Bilgisayar kapıcısı diye bir program vardı. Bir ara onunla temizlik yapmıştım. Sanırım bir kaç programı uçurmuş olabilir. Ubuntu yazılım merkezinde de sistem ayarı yapacak bir program göremedim. 12.04'ü temiz kur derseniz kurmam. İndirip kurduğum o kadar programa yazık olur.

cagriemer

sudo apt-get update
sudo apt-get install --reinstall gnome-control-center

Komutlari ile gnome-control-center'i yeniden kurduktan sonra asagidaki komutlari dener misiniz?

gnome-control-center background
gnome-control-center display

local1907

Problem çözülmüştür. Yardımlarınız için çok teşekkür eder bir sonra ki problemde görüşmek dileği ile iyi çalışmalar dilerim.