Ubuntudan Windows 8 e geçiş

Başlatan mma329, 06 Aralık 2015 - 11:23:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mma329

ya ben 132 gb oluşturdum buraya ntfs kur dedim biçimlendirme bitince direk kapatıp windows 8.1 cd si ile başlatıyoruz dimi yada win 8.1 usb si ile?

seron

Evet de, direkt kur deme ama, orada seçenekler çıkacak oradan bölümleme yapmalısın.

mma329

evet yaptım 132 gb lık sadece C diski oluşturudm şuan ntfs olarak biçimlendiriyor şimdi bu bitince bilgisayarı direk tuşundan kapatıp windows 8 cd si ile kurayımmi?

seron

Alıntı yapılan: mma329 - 06 Aralık 2015 - 19:44:33
evet yaptım 132 gb lık sadece C diski oluşturudm şuan ntfs olarak biçimlendiriyor şimdi bu bitince bilgisayarı direk tuşundan kapatıp windows 8 cd si ile kurayımmi?
İyice kafam karıştı ama benim...
Zatn ne isosu takılı bilgisayarda?
Bir de 132GB C: bölümü için biraz büyük değil mi? Harddisk kaçlık? Sırf oyun mu kuracaksın ona?
Sistemiinin hızlı çalışması için önerilen, C: diskinin minimum boyutta olmasıdır. Ondan söylüyorum. bir de Yanlış anlamadıysam şimdi sen XP ile biçimlendirme ve bölüm oluşturma yaptın doğru mu? HAh şimdi hangi windowsu kuracaksan sistemini kapatıp onun Flaşını ya da DVDsini takıp haydeeee diyeceksin. Budur.

mma329

İşte onu soruyorum abi şimdi ben xp cd si ile biçimlendiriyorum biçimlendirme bittiği zaman kapatıp windows 8 cd sini takıp öylemi kuracağım dimi biçimlendirme bittiği gibi kapatıp windows 8 cd sini takacağım değilmi? veya flashı

seron

Evet.
Ama biçimlendirmek farklıdır, bölüm(partisyon) oluşturmak farklıdır. biçimlendirme, diskindeki tüm verileri silerek diski NTFS'ye dönüştürür.
bittikten sonra WinXP CDsini çıkartmadan oradaki seçenekleri kullanarak bölüm oluşturabilirsin. Veya Win8 medyasından da yapılabiliyor. sen bitir hele de gerisi kolay. Yeter ki Optik okuyucun Diski görsün. Görmezse o zaman yandık demektir; işimiz uzar.

mma329

abi suan diski gormedi galiba :( birde usb yi deniyecğeim hadi inşalah

plazma

Başlık amacının dışına çıkmış gibi, ubuntudan windowsa geçişten çok windows kurulumuna dönmüş. Windows tarafına malesef forumumuz destek vermiyor o yüzden başlığı kapatıyorum.