[Çözüldü] Archlinux üzerinde kablosuz ağ desteği

Başlatan bboy 2pac, 20 Mart 2012 - 00:50:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bboy 2pac

arkadaşlar arch linux işletim sistemim var wirelessi nsl gördürtebilirim kablolu bağlanma şansım yok yardımcı olan olursa çok sevinirim kolay gelsin herkese burda da resim mevcut arkadaşlar

if

@bboy 2pac, imlâya özen göstermenizi ve Türkçe kelimeler kullanmanızı rica ediyorum.

Elimizde veri olmadan bir şey diyemeyiz. Kablosuz aygıtı nedir? Bağlanmak için hangi uygulamayı/yönetemi kullanmaya çalışıyorsunuz? rc.conf ayarlandı mı? vs.

Arch Linux Türkiye sitesi: http://archtr.org/forum/index.php

bboy 2pac

eth0 yapacağız başka? ne yapabilirim görmesi için

if

@bboy 2pac, kablosuz arayüzü eth0 ise, doğrudur. Ekran görüntüsü yerine komut çıktısını ekler misiniz buraya?

bboy 2pac

nasıl koyabilirim bilmiyorum

if

@bboy 2pac, Arch Linux'u nasıl kurdunuz? Dahili belleğe mi yoksa sanal ortama mı?

bboy 2pac

aslına bakacak olursanız ilk evvel diske kurdum fakat güncelleme yapamadım bağlantı olmadığından dolayı ama virtual ile güncelleme yapabiliyorum bunu anlamış değilim geçici olarak windows kurdum şu wireless sorununu halleder etmez diske tekrardan arch kuracağım nasipse yardımlarınız için tşkler

if

@bboy 2pac, sanaldaki işler ile dahili belleğe kurulumla aynı mıdır bilmiyorum. lspci
lsmod
cat /etc/rc.conf
okmutlarını verin, çıktılarına buraya kopyalayın. Kopyalarken code etiketi içerisinde verin. Kod etiketi için imzamdaki ikinci bağlantıya bakabilirsiniz.

bboy 2pac

iyi hoş güzel demişsiniz ama virtualdaki çıkan ekrandaki komutları nasıl yazabilirim kopyalama yapamıyorum code etiketleri arasına yazayım buarada eth0 yapmamışım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Mart 2012 - 01:41:05

yardımcı olacak arkadaş var mı

heartsmagic

Sanaldan başka şekilde kuracaksan şimdilik uğraşmayalım. Sanalda uğraşmaya devam edeceksen, çıktıları alırsın bir şekilde bu tarafa geçersin.

1. Dizin paylaştırırsın.
2. USB bir aygıtla taşırsın dosyaları.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bboy 2pac

Rojo Comandante

/etc/network.d/examples klasöründe bulunan dosyalardan size uygun olanı /etc/network.d klasörüne kopyalayıp kendi ağınıza göre ayarladıktan sonra  netcfg -u dosya_adı komutunu verin.

bboy 2pac

ironic

bboy 2pac

ironic

olmadı derken

iwconfig komutuyla alınan çıktıda wlan0 bulunuyor muydu?

Ayrıca devamında

ip link set wlan0 up

bu komut ne döndürdü?

bboy 2pac

wlan0 sorunsuz çalışıyor istiyorsanız archa geçip kablo ile bağlanabilirim ekran çıktısını da verebilirim verdiğiniz komutu denemedim sorunum şu wireless driverını yükledim networkmanagerı da yükledim networkmanager sorunsuz çalışıyor fakat wireless kısmına tıkladığım hiçbir modemi görmüyor sanki wireless kapalıymış gibi ama wire kısmında ipi aldığım numaralar fln herşey sorunsuz

ironic

Bu konuda wicd daha başarılı networkmanager kullanmadığım için sorun hakkında bilgim yok.

wicd için

sudo pacman -S wicd

rc.conf ta DAEMONS dizisinden network ve ekliyse networkmanager öğelerini sil. dbus önce olacak şekilde dbus ve wicd girdilerini ekle.
örnek:

DAEMONS=(.... dbus wicd ...)

wicd arayüz ile gelmiyor. Gnome için wicd-gtk paketini kur.  KDE için aur da plasma eklentisi olarak bir uygulama mevcut

Eğer terminalden yapılandırmak istiyorsan wicd-curses komutuyla ncurses arayüzünü kullanabilirsin.

bboy 2pac

networkmanager için daha başarılı diyorlardı araştırdığım kadarıyla da görsellik için wicd diyorlardı şimdi networkmanageri nasıl kaldıracağım wicdi nasıl kuracağımı açıklamışsınız zaten

bboy 2pac

sorunumu 5 6 saat süren araştırmalar freenode netten alınan yardımlar sayesinde çok şükür hallettim günler sürdü uğraşmam ama en sonunda başardım çok mutluyum nasıl yaptın diyecek olursanız yardımı olur inşallah birilerine öncelikle broadcom 4312 wireless modelim aynı zamanda problemli bir model olduğunu söleniyor normal user olarak aur deposundan

curl http://aur.archlinux.org/packages/b4/b43-firmware

komutunu vererek dosyayı çektim sonra da indirmiş olduğum bu dosyayı

tar xfvz -; cd b43-firmware

komutu ile tar.gz den çıkarttım

dizine çıkarttıktan sonra dosyayı derlemek için

cd b43-firmware; makepkg -sic

komutunu verdim dizine çıkartıp derledikten sonra

cd b43-firmware

komutu ile dizine girdim

pacman -U /nerede/bu/pkg.tar.xz

komutu ile de dosyayı oluşturup pacman ile kurabildim öğrenildiğinde çok zor bişey olmadığını anlayabiliyorsunuz fakat bu işte yeni olduğum için bir kaç satırlık hamle bana günlerime mal oldu açıkcası wikiden de pek birşey anlamıyordum sürekli okumama rağmen zamanla anlamaya çalışıp forumlarda araştırarak freenode net'in #archlinux kanalındaki yabancı arkadaşların sayesinde soruştura soruştura öğrenebildim çok mutluyum gerçekten anlatımımda eksik ya da hata varsa veya bulursanız lütfen söleyiniz umarım benim gibi yeni başlayıpta wireless kurma da sorun çeken arkadaşlara yardımcı olabilirsem ne mutlu bana herkese kolay gelsin

Rbbt

makepkg -sci yaptığınızda paketin derlenip kurulması gerekiyor. Derledikten sonra şifrenizi soruyor ve şifre girildikten sonra hemen kuruluyor (;
What happens when I become main source of a pain!!!

bboy 2pac

-sic yaparak hallettim şahsen -sci deneme şansım olmadı şifre de soruyor  evet haklısınız