Gelişmiş kullanıcılar için Ubuntu

Başlatan enbilulu, 07 Nisan 2012 - 17:56:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

WhiteScars

@enbilulu abi her şeyi bir arada yapmak pek sağlıklı değil gibi  ::) Yani her yapacağın iş için optimize dilmiş bir dağıtım bilmiyorum. Örneğin Ubuntu kursanız oracle sıkıntı çıkarır. En basiti shared memory olayını kaldırmışlar. Artık /dev/shm yok Ubuntu'da alın size dert oracle kurmak için. Zaten oracle debian tabanlı işletim sistemlerine destek vermiyor. Ha kurulmaz mı kurulur ama production'a ubuntu üzerinde oracle ile çıkarsanız işten atılırsınız  ;D Bence senin ihtiyaçlarına en çok karşılık verebilecek işletim sistemi Ubuntu. Ubuntu üzerinde bir çok iş yapabilirsin. Bazı şeyler düzgün/verimli çalışmayabilir ama çalışır. Bende zaten o yüzden ubuntu kullanıyorum çoğunlukla.

İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

enbilulu

Ben erzurumun bir köyünde ingilizce öğretmenliği yapıyorum. Bugün dyned için bir toplantı yapıldı. 6 aydır internetti olmayan bir köyde internet üzerinden ve bilgisayar ile öğrencilere ingilizce eğitimi sağlayacam. Bu olmaz. Adam dedi yapma ama öğrenci girişleri sistemde bulunsun
alın size 1. sorun - sistemi uygulama ama formaliteden giriş yap
sonra programın isosunu indirdim baktımki linux dağıtımı için kulmuyor mac veya windows lazım. Wine ile felan uğraşmaya gerek yok dedim başka bir bilgisayardaki windowsa kurdum. Kurulumda hatalar vs derken kurulmadı. sonradan öğrendimki windows işletim sistemininde Türkçe olması gerekmiş. İngilizce sistemlerde hata veriyormuş.
eokulun sitesinin ie dışında açmamasımı dersin.

Rbbt

Dyned çalışması varsa benim gibi hem windows hem de linux kullanacaksınız başka çaresi yok.
What happens when I become main source of a pain!!!

erdaltaskesen

#28
Belki burada bunu söyleyen taşlanır ama bence birden fazla alana yönelim varsa en iyi sistem Windows. Ben şahsen artık Windows kullanıyorum. Ben de dün Dyned için internetten araştırma yapmıştım. Mac Os X veya Windows gerekli. Henüz kurmadım. Umarım İngilizce işletim sisteminde sorun oluşmaz. Bu arada Windows kullanmama rağmen bakalığa mail attım. Ubuntu kullanıyorum ve okulumuzda internet erişimi yok diye. İnadına listeleri girmemek için uğraşacağım.

Açıkcası Türkiyede resmi kurumlarda çalışan birisi iseniz, Windows zaruriyet oluyor. Açıkcası 12.04 ile beraber tekrar dönmeyi düşünmüştüm. Hatta bunun için yeni sürümlerde wine ile ie kurulum testi felan bile yaptım.

Konu biraz dağılmış, ben konuya dönerek cevap vereyim. Bu tamamen size kalmış bir olay. Dağıtımların bazı özellikleri vardır. Asıl dikkat etmeniz gereken şey bunlar bence. Mesela ArchLinux gibi dağıtımlar rolling release dağıtımlardır. Ubuntu, arkası sağlam olan bir dağıtımdır. Yani temeli sağlamdır. Mint kullanmama rağmen özellikle codec gibi konularda daha rahat olduğunu duymuştum.

Hangi dağıtımı kullanırsanız kullanın, yapabildikleriniz sizin bilgi seviyenizle alakalı. Falanca dağıtım çok hızlı, sana süper seçenekler sunuyor, şu şu şunu yapabiliyorsun. Ama senin yaptığın firefox'u açıp internette dolaşmak ise hiç bir anlamı kalmaz. Bazı dağıtımlardan bahsedilmiş, programları kendimizin derlediği, acaba buna ihtiyacımız var mı? Açıkcası benim için sistemimde fazladan 1 program olması 1 saatimden çalmaktan daha iyidir.

Keşke windows unix veya linux tabanına geçme kararı alsa diyorum bazen içimden.

WhiteScars

@erdaltaskesen Hocam aslında windows'u güzel yapan bir durum yok. Gördüğün gibi üretici firmalar linux'e destek vermiyor. Sorun bundan kaynaklı. Windows'un linux, unix tabanına geçmesi diye bir şey söz konusu olmaz. Yazılım/donanım üreticilerinin linux'e destek vermesi lazım. O zaman windows tekeline mahkum olmazsınız.

Birde anlamadığım nasıl bir yazılım işletim sisteminin diline bağımlı olabiliyor? Yaklaşık 12 yıldır yazılım geliştiriyorum. Ne böyle bir gereksinim gördüm ne de duydum. En kötü bilgisayarın "Bölgesel Ayarlar" galiba türkçesi. "Regional Settings" kısmından işletim sisteminin ön tanımlı dilini Türkçe yapılması gereksinim olabilir. Ama böyle bir gereksinimi olan programı yazan geliştiricilerin aklından şüphe duyarım.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

erdaltaskesen

"Ama böyle bir gereksinimi olan programı yazan geliştiricilerin aklından şüphe duyarım."

Özellikle resmi kurumlarda o kadar mantıksız işler yapılıyor ki. Ben yaklaşık 8 aylık öğretmenlik hayatımda bile buna duyarsızlaştım artık.

Windows'un linux, unix temeline geçmesi olayı aslında benim uydurmam bir şey değil. Windows 7 çıkmadan önce çıkan bir söylenti bu. Elbette olacak şey değil ama olursa dolaylı yönden de olsa linux dünyasına yarar sağlayacağını düşünüyorum. Mobile ve Online uygulamarın artması ile her geçen gün Linux cephesinin güç kazanacağına inanıyorum.

Tamam ticari firmaların tutumundan bütün bu sorunlar yaşanıyor, fakat sırf onlara inat olsun diye de kendi işimizi görmeyen bir şeyi kullanmakta olmuyor. Hepsinde de itiraz edemiyorsun. Daha doğrusu hangisine itiraz edeceksin. Ben dyned için bakanlığa mail attım (halen cevap gelmedi, umarım kullanılan bir mail adresidir.), Fakat bu tek sorun değil ki. E-okula giriş yapabilmen için ie kullanman şart.

Fatih projesi linux temelli olacakmış. Aranızda inanan varsa, gitsin duş alsın.

WhiteScars

Hocam gerçekten über süper bir saçmalık türkçe işletim sistemi istemesi. Gerçekten merak ediyorum neden böyle bir koşul var?
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

Rbbt

Dyned başlı başına bir saçmalık desem itiraz eden olur mu acaba merak ediyorum? 6.sınıflarla 2 gün çalışalım dedik seviye inanılmaz düşük geldi. 6.sınıflar bile sıkıldı 2 günde, bunu bütün bir döneme yaymayı düşünün birde (: Bir başka saçmalık ise aynı bölüm en az 4-5 kere yapılınca tamamlanmış oluyor.
What happens when I become main source of a pain!!!