Telefondan bilgisayara bluetooth ile erişilmiyor

Başlatan yenibirbaslangıc, 14 Nisan 2012 - 22:55:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yenibirbaslangıc

Merhabalar kolay gelsin.Notebook'daki bluetooth ile telefonuma dosya gönderebiliyorum.Fakat telefondan notebook'a herhangi bir şekilde veri gönderemiyorum.Karşılıklı olarak cihazlar birbirini görüyor.Dağıtım olarak Ubuntu 11.10 sürümünü kullanıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

burk

@yenibirbaslangıc aldığınız hata tam olarak nedir? Bu durum herhangi bir yükleme/kaldırma işleminden sonra mı oluştu? Ayrıca forumda bu konu ile ilgili arama yaptınız mı?

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

yenibirbaslangıc

@burk Arama yaptım fakat doğru sonuca ulaşamamıştım.Teşekkürler.

@empax Teşekkürler,sanırım yanlış anahtar kelimeleri kullanıp aramışım.Sonucu buraya yazacağım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Nisan 2012 - 21:47:44

@empax obexpushd' i kurdum.Fakat çalıştıramadım.Alt+F2 ile arattığım zaman tıklıyorum ancak birşey olmuyor.Teşekkürler.

burk

@yenibirbaslangıc alt+ctrl+t tuşlarıyla uçbirimi açıp ;
obexpushd
yazarak programı çalıştırın.

empax

Alıntı yapılan: yenibirbaslangıc - 15 Nisan 2012 - 14:07:56

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Nisan 2012 - 21:47:44

@empax obexpushd' i kurdum.Fakat çalıştıramadım.Alt+F2 ile arattığım zaman tıklıyorum ancak * bir şey olmuyor.Teşekkürler.

Programi Alt+F2 den yazip calistirinca bir ara yuz felan gelmiyor arka planda calisiyor zaten. Siz calistirip dosya alip-yollamayi deneyin sadece. Calisirsa baslangic uygulamalarina eklersiniz.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

yenibirbaslangıc

Teşekkür ederim yardımlarınız için başka konuları da araştırmama rağmen çözüme ulaşamadım.Sanırım nadir rastlanan bir durum benimkisi.

burk

@yenibirbaslangıc benim bahsettiğim şekilde ilgili programı açamıyor musunuz?

yenibirbaslangıc

@burk sanırım arka planda çalışması gerekiyor.Çünkü komutu verdikten sonra hiçbir işlem gerçekleşmiyor.Fakat obexpushd' i yükledikten sonra en azından telefon ekranında veri gönderiliyor dedikten sonra bağlantı koptu demeye başladı.Bir gelişme midir bilemem.:) Teşekkür ederim yardımlarınız için.

burk

@yenibirbaslangıc aşağıdaki kodların çıktılarını alayım lütfen;
hcitool dev
rfkill list

yenibirbaslangıc

@burk
Buyrun
Devices:
hci0 00:1E:37:B3:42:12

0: hp-wifi: Wireless LAN
Soft blocked: no
Hard blocked: no
1: hp-bluetooth: Bluetooth
2: phy0: Wireless LAN
3: hci0: Bluetooth

Kolay gelsin.

burk

@yenibirbaslangıc bu bilgisayarın markası HP sanırım, modeli nedir?  Bir de hangi marka ve modeldeki telefonu kullanıyorsunuz?

yenibirbaslangıc

@burk Tebrikler dostum,evet hp:).DV6000 modelini kullanıyorum.Telefon ise nokia e serisi teşekkür ederim.Kolay gelsin.