[Çözüldü] Harici diske kurduğum Ubuntu'm dahili disklerim görmesin istiyorum ..

Başlatan rainroad, 07 Nisan 2012 - 17:42:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rainroad

Selamlar,
Laptumda 540 GB dahili diskimde Windows7 isletim sistemi yüklü.
Ubuntumu 320 GB harici diskime kurdum. Ubuntumu usb diskimden açtığım zaman windowsun kurulu olduğu dahili diskimi görmek istemiyorum.
Bağı kaldır desemde dosya yöneticilerinden ulaşılabildiğimi farkettim. Yani öyle bir işlem yapmalıyım ki, ubuntumu usb diskimden açtığım zaman sadece o usb diskimi kullanıyım ve erişeyim. Dahili diskimin sanki enerjisini kesmiş gibi kesinlikle hiç ulaşmak istemiyorum. Bunu da her açılışta tekrar edeceğim bir komutla değilde bir kez yapıp sonra unutmak istiyorum. Dahili diskimi tamamen devre dışı bırakabileceğim kalıcı bir komut yada işlem varmıdır?
Konuyla ilgili tüm yardımlar için şimdiden teşekkürler.

speakerXXL

rainroad

blackroad@BlackEye:~$ sudo gedit /etc/udev/rules.d/hide-part.rules

(gedit:2517): Gtk-WARNING **: Attempting to store changes into `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: '/root/.local/share/recently-used.xbel.SCLOCW' dosyasını oluşturma başarısız: Böyle bir dosya ya da dizin yok

(gedit:2517): Gtk-WARNING **: Attempting to set the permissions of `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: Böyle bir dosya ya da dizin yok

(gedit:2517): Gtk-WARNING **: Attempting to store changes into `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: '/root/.local/share/recently-used.xbel.9YFNCW' dosyasını oluşturma başarısız: Böyle bir dosya ya da dizin yok

(gedit:2517): Gtk-WARNING **: Attempting to set the permissions of `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: Böyle bir dosya ya da dizin yok

(gedit:2517): Gtk-WARNING **: Attempting to store changes into `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: '/root/.local/share/recently-used.xbel.IKNXCW' dosyasını oluşturma başarısız: Böyle bir dosya ya da dizin yok

blackroad@BlackEye:~$ sudo gedit /etc/udev/rules.d/hide-part.rules

(gedit:2597): Gtk-WARNING **: Attempting to store changes into `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: '/root/.local/share/recently-used.xbel.Q80YCW' dosyasını oluşturma başarısız: Böyle bir dosya ya da dizin yok

(gedit:2597): Gtk-WARNING **: Attempting to set the permissions of `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: Böyle bir dosya ya da dizin yok

(gedit:2597): Gtk-WARNING **: Attempting to store changes into `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: '/root/.local/share/recently-used.xbel.2I5XCW' dosyasını oluşturma başarısız: Böyle bir dosya ya da dizin yok

(gedit:2597): Gtk-WARNING **: Attempting to set the permissions of `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: Böyle bir dosya ya da dizin yok
blackroad@BlackEye:~$

İlgili linkdeki olay anladım. Bir şekil eski doslarda bulunan autoexec.bat dosyası benzeri hide-part.rules dosyası olusturup disklerimi görmemi sağlayacak, ama konsolda ilgili komutu yazdığım zaman yukarıdaki hatayı alıyorum. ne yapmalıyım?

zeitgeist

fstab dosyasından bağlanmasını istemediğin disk bölümünü silsen daha pratik olur bence. Bunun için:

sudo fdisk -l

çıktısıyla bağını kaldırmak istediğin diski tespit edersin,

gerekirse

sudo blkid

ile tespit ettiğin diskin uuid değerini öğrenirsin

sudo gedit /etc/fstab

ile açılan dosyada o diskle ilgili satırın başına # işareti koyarsın veya o satırı silersin.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

rainroad

# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    nodev,noexec,nosuid 0       0
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=adb7cbb9-b4ff-4012-b3f9-cf4dc9e3798f /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# swap was on /dev/sda5 during installation
UUID=4e720203-5879-4b94-ac00-d6f04cca7c3a none            swap    sw              0       0

ex4 ve swap disklerim gorunuyor zaten burada. Dahili diskim sanırım görünmüyor??

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Nisan 2012 - 00:25:48

(gedit:4323): Gtk-WARNING **: Attempting to store changes into `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: '/root/.local/share/recently-used.xbel.VI7DCW' dosyasını oluşturma başarısız: Böyle bir dosya ya da dizin yok

(gedit:4323): Gtk-WARNING **: Attempting to set the permissions of `/root/.local/share/recently-used.xbel', but failed: Böyle bir dosya ya da dizin yok

birde
Sanırım gedit komutunu kullandığım her an bu hataları da almaya devam ediyorum. Nedir bu hatalar nasıl düzeltebilirim?

zeitgeist

Evet fstab içeriğinde görünmüyor. Anlaşılan otomatik bağlanıyor disk. Bir de pysdm, ntfs-config gibi uygulamalra bakabilirsin. Bu uygulamalarla dsiklerin otomatik bağlanması sağlanabiliyor ya da engellenebiliyor. Forumda da örnekleri vardır.

Warning uyarıları uzun süredir var, sanırım gtk ile ilgili. Ancak uygulamaların çalışmasında bir sıkıntı yaratmıyor. Önemli olan Error vermesin.  ;)

rainroad

Warning uyarılarını dikkate almıyorsak  hide-part.rules dosyasini editleyerek sorunumu çözdüm.

zeitgeist