[Çözüldü] openSUSE flash player sorunu !

Başlatan neneki, 05 Nisan 2012 - 00:11:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neneki

Arkadaşlar deneme amaçlı openSUSE 12.1 32bit i kurdum. Bilgisayarımda onu destekliyor zaten. Flash playerı direktifler doğrultusunda yükledim. Lakin tam ekran youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde donmalar ve görüntünün ağır akmasıyla karşılaştım. Desktop olarak gnome'u tercih ettim. Bilmiyorum kde 'de böyle bir hata var mı? Bilgisayarımdan film izlemeye çalıştığımdada tam ekranda sanki görüntü daha yavaş akıyor gibi geldi. Sorun ekran kartı sürücümde mi acaba? ATİ radeon x1550 64bit eski bir kart ama ubuntudayken hiç böyle bir hatayla karşılaşmamıştım.  Mesa sürücülerini kullanıyordum.

cagriemer

ATI'nin sahipli suruculeri ile denediniz mi?

neneki

Açıkcası wikilerinde vardi birşeyler denim dedim ama yüklemede problem yaşadım.. Şöyle ki yüklüyor mu yüklemiyor mu belli olmuyor upgrade manager programlarının arayüzlerini pek beğenmedim..

heartsmagic

Nasıl denediğini ve ne çıktılar aldığını buraya aktarırsan belki yorumlama şansımız olur. Ayrıca temel bazı şeyler OpenSUSE için de geçerlidir. Örneğin:
glxinfo | grep render çıktısı bize fikir verebilir. Xorg.0.log kayıtlarına da bakılabilir belki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

neneki

fglrx paketini yükleyerek çözüme kavuştum.. böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlar için ekran kartı sürücüsü sıkıntısı oluyor genelde batan söyleyim. linkteki yöntemler yaplırsa sorun büyük ölçüde çözülür gibime geliyor :)
http://en.opensuse.org/SDB:ATI_drivers