daloRadius ile proftpd server ilişkilendirme

Başlatan princelingtr, 26 Mart 2012 - 11:33:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

princelingtr

daloRadius ile proftpd server ilişkilendirme yi nasıl yapabiliriz arkadaşlar bukonu hakkında bilgisi olan var mı ?

dalo radius ve gadmin proftpd kurdum ama nasıl ilişkilendireceğimi bilmiyorum ....yardımcı olurmusunuz ...:):)

princelingtr

arkadaşlar cewap weren yok mu ?

yardım edermisiniz ?

WhiteScars

doloRADIOUS nedir bilmiyorum ama az baktım mysql kullanıyormuş.

Nasıl bir ilişkilendirme bu istediğin? doloRADIOS'u login olan kullanıcının FTP hesabının olması gibi bişi mi?

İstediğini biraz daha açabilirsen arkadaşlar yardımcı olmaya çalışacaktır.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

princelingtr

yani demek istediğim dalo radius ta user ve pass olan kullanıcılar

ftp ye girerken kullanıcı adı ve şifresini radius tan çeksin istiyorum
her bir kullanıcı için ftp den user açmayalım direkt radiustan alsın bilgileri ve login olsun ...

WhiteScars

Direk entegre yapabileceğini sanmıyorum (ama olabilirde bakmak lazım). Fakat şöyle bir şeyler yapabilirsin. doloRADIOUS'un kullanıcı bilgilerini sakladığı tabloyu bulup, bu tablodan kullanıcı bilgilerini bir bash script ile alıp, proftp'de user yaratabilirsin. Sonra bu bash scriptini crontab'a koyabilirsin. 2 dk da bir çalışıp, yeni kullanıcı bilgilerini yeni hesap olarak proftpd'de açabilir.

Bu arada doloRADIOUS'un şifreleri saklarken MD5 vs kullanmadığını farz ediyorum.

Birde proftpd'nin mysql ile ilgili bir plugin'i vardı. Kullanıcı bilgilerini mysql üzerinden alıyordu. O plugin'i editleyip dolaRADIOS'un tablolarından okutmasınıda sağlayabilirsin.

Sana işe başlayabilmek için 2 farklı nokta. Bunları deneyip sonuçlarını paylaşırsan daha fazla yardımcı olmaya çalışırım.

Kolay gelsin.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

princelingtr

en kısa zamanda bu dediklerini deniyeceğim yardımın için teşekkur ederim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Mart 2012 - 15:35:50

plugin in adı nedir ? ben baktım ama bulamadaım sanki?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Mart 2012 - 16:16:13

hocam bu dediğin 2 farklı yolu biraz açabilirmisin ....:D