ubuntu windows 7 grub sorunu

Başlatan xxxcitixxx, 05 Nisan 2012 - 13:49:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xxxcitixxx

bilgisayarımda windows 7 yukluyken linux ve turevlerini ogrenmek amacı ile ustune ubuntu yukledim. ilk zamanlar bilgisayar acilirken hangi işletim sistemini çalıştırmak istediğimi soracak şekilde sorunsuz çalışıyordu. ( ve ubuntuyu çalıştırma istediğimde de sorun yoktu.) ama asıl işletim sistemi olarak windows kullanıyordum. windowsta bir program yukledim ve daha sonra bilgisayar restart etti ve açılınca grub moduna geciyor. daha once grub ekranı kullanmamış biri olarak tekrar windows işletim sistemi ekranına dönmek istiyorum. grub ekranında boot (hd0,0) ve (hd1,0) dediğim zaman oncelikle kernel islemini yapmam gerektiği yonunde mesaj alıyorum. grub ekranında Esc tusuna basıncada ubuntu ile ilgi alakalı bir secenek yok. windows7/server vb gibi secenekler var bunlara tıklayınca işlem yapılamıyor. dolayısı ile işletim sistemlerimi çalıştıramıyorum.
windows ve ubuntu işletim sistemini çalıştırmak uzere yardımlarınızı bekliyorum. (grub ekranında kod yazmayı dahi bilmeyen biri olarak yazmam gereken butun kodları acık bir sekilde paylaşırsanız sevinirim)

burk

@xxxcitixxx ben iletinizden ne anlatmak istediğinizi anlayamadım, aradığınız bu mudur?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0

nasilolcekbuisler

grub u yenileyince geçer.arkadaşın verdiği bağlantıdaki yöntemleri uygulayın.1. yöntem her zaman işe yarar.diğerlerinin işe yaramadığı oldu bende.canlı cd den bahsedilen yöntem daha kolay onu dene istersen. olmadı 1. kesin :)

xxxcitixxx

yalnız ben kurulumu cd den yapmamıstım harici diskten yapmıstım bunun için yazmam gereken( veya kodtaki değiştirmem gereken yerler nerelerdir? ve aynı sekilde cdden yuklemek yerine harddiskten okumayi nasil yapacagim?

cagriemer

Degistirmeniz gereken tek kisim /dev/sda5 dedigi yer. Harici diskten baslattiktan sonra islemleri aynen uygulayin.

xxxcitixxx

harici diskten baslatcak kod nasıldır acep? :-\

bilgisever

Kurulumdan önce nasıl çalıştırıp kurduysanız aynı işlemi tekrarlayıp açacaksınız.
Yönetim notu: İmzalarda da hakaret içerikli ifadeler kullanmak yasaktır.