Ubuntu 11.04'te "Son Açılan Dosyaları" nerden silebilirim?

Başlatan Exper, 13 Mayıs 2011 - 22:42:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

istanbul

uyuz oldugum bir durumdu.

Cok ümitliydim 11.10 da yaparlar dedim ama koskoca ubuntu ekibi böyle bir kücük bir ayrintiyi yapmamis. Olacak is degil.

aan-han

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Ekim 2011 - 01:32:04
O çözüm geçici ve bu konuda bir ayarlama yok sanırım. Unity "lens"leri ile dosyalara ulaşımı daha kolay hale getirmek istediklerinden dolayı ileride de pek bir ayarlama geleceğini düşünmüyorum. Belki harici uygulamalardan bir çözüm gelebilir.
inşallah.ama dediğin gibi bu özelliği kaldırmaya nitleri olsa bu sürümde bunu yapabilirlerdi.bu özellik olmasa belki sistem daha fazla hızlı çalışacaktır zannediyorum.vistada bu gibi ayarları kaldırmak hıza etkisi mutlaka vardır diye biliyorum.(sistemdeki ayarlardan bazılarını pasif yapınca bilgisayar hızında belirgin farklar oluyor) bu ve benzeri uygulamaların bir tıkla pasifize edilebileceği sistem ayarlarının olması iyi olacak.(belki de vardır ama nerede)

heartsmagic

Bu işi yapan muhtemelen Zeitgeist. Etrafta hızla ilgili sorunlar pek görmedim, belki sistemden kazımanın yolu vardır. Fakat, mesele aslında daha hızlı erişim, dosyalara yani. Bu istenilmeyen şey şöyle bir etrafa bakarsanız tanıtımlarda ön plana çıkartılıyor siteler tarafından, dosyalara hızlı erişim güzel bir olay demek ki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

abbasc

rm ~/.local/share/zeitgeist/activity.sqlite
zeitgeist-daemon --replace

Bu yöntem çok yararlı oldu ama:
bu komutu "başlangıç uygulamaları" na yazıp, her açılışta temiz olarak açılmasını sağlayabilmemiz mümkün olmalıydı? Ben denedim fakat olmadı. 

aan-han

selam,
bir çare var ama,kesin bir çözüm değil.belkide gerektikçe yapılabilir. yada her açılışta ya da kapanışta olabilir.ama saklı bir yerlerde kesin bir çözümü olsa gerek...

ben ne yaptım,nasıl çözüm buldum?yukarıdaki kodların biri işe yaradı ama benim tarif başka olacak.son açılan belgeler in gözükmemesi önemli ise bu yapılabilir.

önce awn yükle
applets den main menü yü (ubuntu simgesi )etkin uygulamacık bölümüne ekle.
sonra bu kısayolu istersen en sol başa taşı.hep böyle dursun.
sonra bu kısayola tıkla.
sonra tam yerini yazamayacağım(çünkü ben bu listeden alıp onu da awn ye sürükleyip bıraktım.onun için yerinden emin değilim.ama diğer,donatılar, ya da tercihler arasında açılan listenin birinde olacak.neyse) son açılan belgeler kısayolunu tut/sürükle ve avn üzerine bırak(bu arada eski yerinde bu gözükmeyecektir böyle yaparsan.)
sonra listenin en altında son kullanılan belgeleri temizle yazar.tıkla.
sonra bir pencere açılır .der ki:clear the recent documens list?(bu arada türkçe dilini kullanıyorum)
temizle ye tıkla.
işlem tamamdır.
  bu en kısa yolu.tavsiye ederim.
  benden bu kadar.

D_Luffy

Ben 11.10 kullanıyorum ve bu söylediklerinizin hiç biri işe yaramadı maalesef. Ailurus kurdum onunla silmeye çalıştım ama yine başarılı olamadım. Başka önerisi olan var mı acaba? Şimdiden teşekkür ederim...

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.