Ubuntu Sunucu 11 (Samba Kurulum)

Başlatan forbid55, 24 Mart 2012 - 16:52:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

forbid55

Merhabalar,
Ben ubuntu masaüstü sürümü ile windows arasında dosya paylaşımı yapan yeni bir Linux kullanıcısıyım.
Sambayı kurduktan sonra gayet güzel bir şekilde paylaşım verebiliyor, clientlere kullandırabiliyorum, sıkıntım ise şu;
Başka bir bilgisayara daha hızlı olması amacı ile Ubuntu dağıtımının server versiyonunu kurdum, kurulum esnasında Samba File Server'i de kurmama ve sambanın yeni versiyonunu kullanıyorsunuz ibaresini gördüğüm halde conf dosyasına komut penceresinden ulaşmaya çalıştığımda sambanın kurulu olmadığı hatasını alıyorum. Grafik ekran olmadan sadece komutlarla nasıl gerekli ayarları ve paylaşımı yaparız? Verilen kaynaklar hep terminal penceresinden ve metin editörleri ile verilmiş Server versiyonu için nasıl bir yol izlemeliyiz? Bir de Desktop versiyonu ile Server arasında belirgin bir hız farkı olur mu? Olmaz ise boşuna kasmaya da gerek yok aslında. Desktop ile de devam edebilirim.
Bilgisi olan ustaların yardımlarını bekliyorum.
İyi çalışmalar.

heartsmagic

Sunucu sürümünde çok fazla başarım artışı bekleme. Altı üstü bazı fazla paketlerden arındırılmış, bazı fazla uygulama/servisler de çalışmıyor durumda olacak sunucuda. Tabi hiç başarım artışı olmayacak demek değil bu, ancak büyük boyutlarda olacağını düşünmüyorum.

Ayrıca sunucu üzerinde uçbirimde anlatılanları yine uygulayabilirsin. Metin düzenleyici için nano, vim gibi uygulamaları kullanabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

forbid55

Yanıtlarınız için teşekkür ederim, biraz kurcaladım ama beceremedim sanırım bulunduğum seviyede server beni aşıyor, Desktop ile yola devam ediyorum. Server 2008 den sonra Ubuntuya geçen biri olarak viruslerle ugrasmadan paylaşımın tadını aldım. Artık vazgeçmem:)
İyi çalışmalar.