Web Sitesi Yayınlamak İle İlgili Ufak Bir Yardım İstiyorum

Başlatan bigbang, 20 Mart 2012 - 16:51:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bigbang

Arkadaşlar bir firma için çok da kapsamlı olmayan bir tanıtım sitesi hazırladım. 5-6 sayfadan oluşan bir site bu. Sitenin alan adını www.nic.tr adresinden alıcaz. Alırken yayın yapılacak olan IP adresinive DNS numaralarınıda istemekte basvuru sırasında. Bunun için öncelikle servis sağlayıcı (hosting) firmasından bir hesap açmam mı gerekiyor. Yoksa alan adını önce alsamda arkasından servis sağlayıcıdan hesap alsam da olur mu. Linux tabanlı bir hosting firması ile çalışacağız. Bu iki işlemin bir öncelik sırası var mı yoksa farkeden  bir şey yok mu?
İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.
Bilinmeyen kelimeler listemin en başındasın, taa o günden bugüne...

[Özgür Gümüşsoy // Aşkın Oyun Hamurunda Kullanılmayacaklar Listesi]

tefoski

- Alan adını al,( bu aşamada DNS veya IP adresi sormazlar )
- Veb alanını ( host ) al,
- DNS leri veb alanı kiraladığın firma verecek 1 DNS ... - 2 DNS ... gibi  ...,
- alan adını aldığın firmada DNS leri ilgili yerlere yaz,
- Veb alanına ftp ile bağlan,
- Veb siteni yayınla ... 

Kısaca özeti ve sırası budur.
BirDost

bigbang

İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.

tefoski

- alan adını (domain name - venus.com gibi )aldığın yerde,
- veb alanı kiraladığın firmadan aldığın DNS leri yazmakla,
- veb adresini kiraladığın makineye yönlendirmiş olursun,

- Veb alanı (host) kiraladığın firma,
- sana bir veb kontrol paneli verecek,
- o panelde alan adını (venus.com gibi ) ilgili yere yazdığında,
- yönlendirmen de doğruysa ( DNS ler ) www de yayına hazırsın demektir,
- takıldığın yerlerde,haber ver ! 
BirDost

bigbang

Çok sağolun arkadaşlar bugün alan adı için gerekli başvuruyu yaptık en fazla 10 gün içinde cevap gelecek firma adına yapıldı için. Eğer bir sorun olursa burdan sorarım yine. İlginize teşekkürler.

Linux

nic.tr 'den aldığına göre .tr uzantılı bir alan adı alıyorsun, evet söylemiş olduğun gibi biraz geç dönüş yapıyorlar. 10 günü buluyor ortalama olarak. umarım belge eksik vs. demezler, çünkü eksik belgeyi göndermen işin bir 10 gün daha uzamanasına sebep oluyor : )

bigbang

Arkadaşlar son bir sorum daha var. Alan adım bugün onaylandı ödemeyi yaptım. Site ile ilgili herşeyde hazır durumda. Şimdi ben bir Hosting firmasından Linux Hosting paketi alcam bir yıllık. Bu yaptıım sitenin haazır olan dosyalarını bu hosting firmasının sunucularına mı gondercem. Alan adını falan yazacam oraya anladım bunu. Ordan bana verilen DNS numaralarını da nic.tr üzerinde ilgili alanlara yazıcam. BU durumda site ilgili dosyaları hosting firmasında ilgili yere mi yükleyeceğim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

alquirel

Sen barındırma (hosting) paketi aldığında firma senin adına kendi sunucularında bir hesap açar, aldığın pakete göre bir disk alanı ayırır ve sana kontrol paneli, FTP bilgisi gibi bilgileri eposta ile gönderir. Gerisine karışmaz. Yani dosyaları FTP ile barındırma hizmeti aldığın sunucuya yükleme işi sana kalıyor.

FTP ile ilgili konuları okumanı tavsiye ederim.

tefoski

- Linux işletim sisteminde FTP ile veb yayınının nasıl yapıldığı ilgini çekiyorsa ;

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/SeaMonkey

- " Ben başka bir işletim sistemi kullanıyorum,en basitinden bir ftp programı işimi görür " diyorsan ;

http://vebofis.com/mozilla/internet.html
http://vebofis.com/mozilla/ftp_oku/once_oku.html

Kolaygelsin.

BirDost

bigbang

burk

@bigbang konuyu bu başlık altına taşıdım, tüm bu önerilerden sonra durum nedir?