[ÇÖZÜLDÜ] GIMP yüzünden sistem mahvoldu

Başlatan Corbenx, 17 Mart 2012 - 13:03:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Corbenx

Şu merakım yüzünden format atmakdan sıkıldım. Belki bir çözümü vardır. Dün akşam GIMP 2.7.5'i kurmak için; http://www.noobslab.com/2012/03/install-gimp-275-on-ubuntulinux-mint.html

adresindeki bilgileri eksiksiz uyguladım. kurulum gerçekleşmedi, gerçekleşmemesi önemli değil sistemki iconlar ve yazılar gözükmüyor. Örneğin bir klasörü açmış olayım sol taraftaki places kısmı üstüne gelince görünüyor ya da classic tema da açık olan pencereler altta gözükmüyor, yazılarda aynı şekilde hiçbir pencerenin yazısı gözükmüyor. Yaptığım işlemleri geri alma şansım varmıdır acaba?
Fourier dönüşümlerinin saçmalık olduğunu düşünürdüm... Şimdi bizzat reel hayatta kullanınca DC+ ile geçtiğime o kadar pişmanım ki...

barış

Gerçekleşmedi derken, nasıl gerçekleşmedi? Nasıl bir hata raporu verdi? Verdiğiniz web adresini incelediğimde bahsettiğiniz sorunlara neden olacak bir şey göremedim ben.

Corbenx

dames@yalokin:~$ sudo apt-get install gimp
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Bazı paketler kurulamadı. Bu, gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bir işlemi uygulamaya
çalışmanızdan ya da gerekli bazı paketlerin henüz oluşturulmadığı kararsız bir dağıtım
kullanmanızdan kaynaklanabilir.
Aşağıdaki bilgi durumu çözmenize yardımcı olabilir:

The following packages have unmet dependencies.
gimp : Bağımlılıklar: libgimp2.0 (>= 2.7.5) ama 2.6.11-2ubuntu4 kurulacak
E: Sorunları düzeltilemiyor, bozuk paketleri tutuyorsunuz.

istediği bağımlılıklara aldanmayın ne kurmaya çalışırsam çalışayım hata veriyor.  bağımlılığı kurmaya çalışsam gimp-data yı istiyor onu kursam pakette hata var deyip kesiyor. Dün bu bağımlılıkları kurarken  X-Windows tamamen gitti  glib  denen şeyi yükselttikten sonra. Açılış ekranı gelmedi bugünde değişen bişey olmadı  64-bit olduğu için böyle bir problem yaşıyor olabilir miyim?
Fourier dönüşümlerinin saçmalık olduğunu düşünürdüm... Şimdi bizzat reel hayatta kullanınca DC+ ile geçtiğime o kadar pişmanım ki...

eribol

Gimp için eklediğiniz ppa adresi 64bit için çalışmıyor, bağımlılık hatası veriyor. Demek hâlâ düzeltilmemiş. /etc/apt/sources.lst dosyasına eklediğiniz satırları kaldırıp sudo apt-get updatekomutunu işletin. Şanslıysanız eğer sistem sağlıklı bir şekilde depoyu günceller. Sorun çıkacak olursa gimpe ait ne varsa kaldırmaniz iyi olur.

heartsmagic

Ayrıca, yanlış görmediysem gnome3 için de PPA eklenmiş. Bu demektir ki sistemle beraber gelen Gnome3 paketleri de güncellenmiştir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Corbenx

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Mart 2012 - 15:21:55
Ayrıca, yanlış görmediysem gnome3 için de PPA eklenmiş. Bu demektir ki sistemle beraber gelen Gnome3 paketleri de güncellenmiştir.

Maalesef son iki yorumdakiler doğru... GIMP ile alakalı herşeyi kaldırdım fakat düzelmedi. Sora /var/apt/cache altındakilerin yedeğini alıp sisteme format attım , format sonrası her bir paket sorasında durumu kolaçan ettim, yakaladığım nokta  gnome-icon.....  vb ile alakalı paketler yüklenmeye başlayınca sistem bozuluyor.  remove yapmaya çalışsamda paketleri kaldırırkende aldığım hata aynı  apt-get i kullandırmıyor.

Bir hata meydana geldi lütfen sağ tık menüsünden Paket Yöneticisini ya da Uçbirimden apt-get çalıştırarak neyin yanlış gittiğini görün.
Hata iletisi: Paketler denetlenirken bir hata meydana geldi. Bozukpaketsayısı>0 [b]bu genellikle kurulu paketlerinizin karşılanmayan bağımlılıkları olduğu anlamına gelir[/b].

if

Başlık neden çözüldü olarak etiketlenmiş, anlayamadım:)

Simge setiyle alakalı bir hata veriyorsa sudo apt-get -f install
sudo gtk-update-icon-cache /simge/temasının/yolu
komutuyla düzeltmeye çalışabiliriz.

sakirasci

Arkadaş Ubuntu'yu yeniden yüklediği için çözüldü olarak işâretlenmiş olabilir belki; ancak ben de birkaç şey söyleyeyim:

@Corbenx, ben de senin gibi o merâka kurban oldum ve 2.7.5'i yüklemeyi denedim. Sen yaptın mı bilmiyorum ama GIMP 2.7.5 sürümünü kurabilmek için şu depoları da eklemen gerekiyor:

deb http://ppa.launchpad.net/gnome3-team/gnome3/ubuntu oneiric main
deb http://ppa.launchpad.net/ricotz/testing/ubuntu oneiric main

Eğer bu depoları eklediysen sen de benim gibi bir sürü dertle baş başasın demektir, @heartsmagic'in dediği gibi Gnome3 paketleri güncelleniyor ve sonrasında ne kurmaya çalışsan bağımlılık hatâlarıyla boğuşuyorsun.

Sorunu Ubuntu'ya Sor'da başlık olarak açmıştım, ve kendim şöyle bir çözüm buldum:

sudo apt-get install ppa-purge
sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3   
sudo add-apt-repository ppa:ricotz/testing

sudo ppa-purge ppa:gnome3-team/gnome3
sudo ppa-purge ppa:ricotz/testing

sudo apt-get remove libgtk-3-common
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install gnome-panel
sudo reboot

Bunları yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başladığında giriş ekranı gelmiyor, Ctrl-Alt-F1 ile uçbirimden giriş yaparak şu komutları yaz:

sudo apt-get install lightdm-gtk-greeter
sudo apt-get install unity-greeter
sudo reboot

Bilgisayarın eski hâline dönüyor; ancak bâzı bağımlılık sorunlarından kurtulamıyorsun. O yüzden 12.04'ün çıkmasını bekliyorum, her şeyi sıfırdan yükleyeceğim :)

Bu gönderiyi okuyup da GIMP'i güncellemek isteyenler varsa: Sakın ama sakın GIMP 2.7.5'e (Ubuntu 11.10 ile) güncelleme yapmayın  :D
Dil uslanmadan davranış arlanmaz.