Ağdaki veri aktarım hızı

Başlatan nasilolcekbuisler, 17 Mart 2012 - 15:24:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nasilolcekbuisler

merhaba

tp-link TD-W8960N modeme iki bilgisayar kablosuz olarak bağlı.biri dizüstü,  birinde Tp-Link TL-WN821N 300MBPS adaptör var.ağda dosya paylaşımında transfer hızı 3 mb.windows'ta da aynı linux'ta da aynı.bunu nasıl artırabilirim? modem de adaptör de 300mbps destekli.

if

@nasilolcekbuisler, sanırım bilgisayarlar arasındaki veri aktarım hızından bahsediyorsunuz, değil mi?

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: if - 17 Mart 2012 - 23:31:11
@nasilolcekbuisler, sanırım bilgisayarlar arasındaki veri aktarım hızından bahsediyorsunuz, değil mi?

evet.bir bilgisayardan diğer bilgisayara veri aktarımı yaparken ki hız.film,oyun,müzik falan filan

heartsmagic

Buradaki tek kıstas kablosuz adaptör değil. Makinelerdeki ağ kartları ne durumda? Gbit düzeyinde mi? 802.11n uyumlu mu? Bir de işin içine bant genişliği meseleleri falan giriyor sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Mart 2012 - 14:02:08
Buradaki tek kıstas kablosuz adaptör değil. Makinelerdeki ağ kartları ne durumda? Gbit düzeyinde mi? 802.11n uyumlu mu? Bir de işin içine bant genişliği meseleleri falan giriyor sanırım.

Dizüstü bilgisayarda kablosuz ağ arayüzüne baktığımda
Tür: Wireless 802.11 görünüyor.n desteği olsa n olurdu sanırım değil mi.diğer bilgileri şöyle

ethernet: realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express

kablosuz : Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter

masaüstü bilgisayar
anakart:asus p5qc onboard ethernet kullanıyor.gigabit desteği olduğu yazıyor.

ethernet:Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet

ama ben ağ kartlarını kullanmıyorum.ikisi de kablosuz bağlantı ile bağlı.masaüstü usb adaptör kullanıyor.

heartsmagic

Kablolulardan ziyade haliyle burada önemli olan kablosuzlar. Windows'ta da aynı değeri gördüğün için bana öyle geliyor ki sınırı bu kadar kartların. Gerçi farklı şeyler de etken olabiliyormuş galiba, biraz Google yapabilirsin bu konu hakkında.

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Mart 2012 - 03:10:14
Kablolulardan ziyade haliyle burada önemli olan kablosuzlar. Windows'ta da aynı değeri gördüğün için bana öyle geliyor ki sınırı bu kadar kartların. Gerçi farklı şeyler de etken olabiliyormuş galiba, biraz Google yapabilirsin bu konu hakkında.

delikli demir çıktı mertlik bozuldu hesabı.kablosuz çıktı mertlik bozuldu.google da araştırdım her kafadan bir ses çıkmış.kablosuzun çekim seviyesi de etken diyorlar ama 3mb çok az geldi bana ki tam a yakın çekiyor.ayrıca şöyle de birşey var.ubuntu da 150 mb görünen değer ,windows da 300 mb görünüyor.everest kurup bilgilere baktım.kablosuz un n desteği varmış.bakmak isterseniz bağlantısı: http://www.wikidevi.com/files/Atheros/specsheets/AR9281.pdf

heartsmagic

Değerin ne göründüğünden ziyade elde edilen gerçek değerler önemli burada. Evet, etrafta çok fazla yorum var. Her kafadan bir ses çıkıyor cidden.