[Çözüldü] Playonlinux Kaldırma Sonrası Oyunlar Hızlı Menüde Gözükmeye Devam Ed.

Başlatan Herakleitos, 18 Mart 2012 - 19:52:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Herakleitos

Ubuntu 11.10 32-bit versiyonu ve Unity Masaüstü Ortamı'nı kullanıyorum. Playonlinux üzerinden yüklediğim oyunlar yeterince iyi çalışmadığı için, önce oyunları ardından Playonlinux'u ve Wine'ı kaldırdım. Ubuntu Tweak, apt-get autoclean, autoremove ve purge kullandım, üzerine bir de başlangıçtaki .Playonlinux klasörünü sildim. Tüm bunlara rağmen Hızlı Menünün kurulu programlar listesinde hala oyunlar ve beni oku belgeleri gözüküyor. Ne yapmalıyım?

if

@Herakleitos, ~/.config dizini altında kurduğunuz oyunlar ve playonlinux'a ait dosyalar varsa silebilirsiniz, Aynı şekilde ~/.local altındaki dosyaları da silebilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32402.msg387792#msg387792

Herakleitos

Teşekkür ederim. Eğer herhangi kritik bir dosyayı da beraberinde silmediysem, sorun çözülmüş gözüküyor. Wine uygulaması oldukları için mi acaba, Ubuntu Tweak buraları temizleyemiyor, yoksa zaten bu klasörleri temizlemiyor mu? Bu durumda bu klasörlerle ilgilenen hangi programı önerirsiniz?

if

@Herakleitos, kullanıcı ayar dosyaları olduğu için dokunulmuyor o dosyalara. Hatta uygulamaları sudo apt-get purge ya da Sinaptik'ten "tamamen kaldır" diyerek kaldırmazsanız beraberinde gelen ayar dosyaları kaldırılmaz.

Temizliği elle yaptığım için bu iş için kullanılabilinecek bir uygulama olup olmadığını bilmiyorum.

Herakleitos

if

@Herakleitos, evet o komutlarla sonradan ayar dosyalarını temizleyebilirsiniz ama ev dizini altındakileri temizlemez. Sanırım Bleachbit ev dizini altındakileri de temiliyor. Eğer kullanacaksanız Bleachbit'i, çok dikkatli olun, bazen gerekli dosyaları da silebiliyor.

Herakleitos

Şimdilik sanırım bundan uzak dursam daha iyi olacak, bundan sonraki programları purge ile kaldırmak sanırım daha mantıklı. Yardım için teşekkürler.

Herakleitos