yükseltme sonrası açılmama sorunu

Başlatan katre7878, 06 Mayıs 2012 - 14:05:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

katre7878

11.10 dan sonra yükseltme yaptım.güncellemelerden sonra ubuntu açılmadı.grub ekranında seçtiğim zaman bir süre sonra siyah ekran üzerinde beyaz fare imleç sembolü şeklinde kaldı.daha sonra sürümü indirerek flash belleğe attım.cd den kurar gibi kurdum.aynı hatayı verdi.kurtarma kipinde güvenli kip ile aç seçeneği de işlemedi.böyle bir sorunla karşılaşan var mı acaba?ekran kartıyla ilgili bir sorun olabilir mi?md5 kontrolü yaptım.biraz sonra bi daha kurmayı deneyeceğim.kurarken dikkat etmem gereken bir konu var mı?takas alanı ayırmıyorum.birincil bölüm olmasını işaretliyorum.disk bölümü seçerken bağlama noktası /   seçiyorum.home bölümü ayırmıyorum.bunlardan birinin etkisi var mıdır?tşk.

bytan

Yeniden kurulum yapmadan önce varolan kurulumuna ait grub girdisinde bulunan quiet splash parametrelerini silerek nerede takılıp kaldığını öğrenmeye çalışabilirsin.

Kurulum sırasındaki yapılandırmalarında sorun görünmüyor. Belki küçük de olsa bir ihtimal takas alanının yokluğuna takılmış olabilir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

katre7878

Alıntı yapılan: bytan - 06 Mayıs 2012 - 14:08:31
Yeniden kurulum yapmadan önce varolan kurulumuna ait grub girdisinde bulunan quiet splash parametrelerini silerek nerede takılıp kaldığını öğrenmeye çalışabilirsin.

Kurulum sırasındaki yapılandırmalarında sorun görünmüyor. Belki küçük de olsa bir ihtimal takas alanının yokluğuna takılmış olabilir.

diski hatalara karşı kontrol et seçeneğini çalıştırdığım zaman bir dosya da hata olduğunu belirtti.bu bir dosya açılmamasına sebep olabilir mi?ama öyle olsaydı zaten daha önce 11.10 dan yükseltme yaptım yine açılmamıştı.bir de disk bölümlendirirken ext4 günlüklü dosya sistemi seçiyorum.en üstte yer alan yani.başka da aklıma bi şey gelmiyor.

heartsmagic

@bytan'ın belirttiği quiet ve splash önerisini deneyebilirsin. Bir de çekirdek parametresi olarak nomodeset veya noacpi gibi şeylere bakabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.