C dilinde akışlar

Başlatan microanaliz, 10 Ocak 2012 - 16:36:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

microanaliz

Arkadaşlar C dilinde yazılan dosya açılması kaydedilmesi okunması vb akışları acaba libraoffise ye doğru yapabilirmiyiz.Yani yazdıklarımızı kaydetmek için libra office ye yönlendirebilirmiyiz yada txt mantığından farklı bir dosya açabilirmiyiz...
MicroAnaliz

berkant

Salt text olarak yapılabilir.

sem

http://api.libreoffice.org/

daha önceden konuştuğumuzu hatırlıyorum bu konuyu bir yerlerde...

BU tarz işler için gerekli API'ları bulmanız gerekiyor...

Salt Text yazabiliyor olsaydık MySQL, SQLite gibi dosyalara ya da veri tabanlarına da yazamamız gerekirdi gibi duruyor buradan bakınca...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

microanaliz

Galiba  gene ingilizce galiba ben ingilizce öğrenmeliyim anlaşılan...
MicroAnaliz

sem

Türkiye'de değil geliştiren, kullanan dahi görmedim neredeyse =) Hali ile bu gibi durumlarda İngilizce şart...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

microanaliz

Size hak veriyorum benden daha önce bu tarz sıkıntıları yaşamanız bana yol gösteriyor, ama her şeye rağmen pes etmicem elbette bir gün bu halime gülüp geçecem derin sulara girmek kolay olmamalı deme arkadaş.Yardımlarına gerçekden canı gönülden teşekkürler...
MicroAnaliz

MRWhite

C öğrenirken şöyle bir şeyler yazmıştım umarım işine yarar
myfile.txt yaratır ve yazar. kodu direk attım değişkenlere dikkat et
#include <stdio.h>

int main()
{ char name[20];
int account;
double balance;
FILE* pfile;
pfile= fopen("myfile.txt","w");
if(pfile==0)
printf("cannot open file\n");
else
{
scanf("%d%s%lf",&account,name,&balance);
while(account!=-1)
{
fprintf(pfile,"%d %s %.2f\n",account,name,balance);
scanf("%d%s%lf",&account,name,&balance);
}
fclose(pfile);
}

return 0;
}

microanaliz

Bu kod benim istediğim gibi değil ama bayağı güzel yardımına teşekkürler...(tabi buda bir akış konsoldan dosyaya)
MicroAnaliz

aliorhan

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

#define dosya_adresi "/home/aliorhan/Masaüstü/officedosyasi.odt" /*Linux altında dosyanın adresi - windowsta daha değişik yazılıyor*/

int main()
{
    FILE *fp;
    char dizi[100];

fp = fopen(dosya_adresi, "w"); //Dosyayi açmak için "w"var olan bir dosyaya ekleme yapmak için ise "a" yazman gerekiyor.

printf("Birseyler yaz: ");
    scanf("%s", dizi);

if(fp == NULL)
        printf("Dosya acilamadi.\n");
        else {
                fprintf(fp, "%s", dizi);
        }

fclose(fp);
    return 0;
}

işine yarar diye düşünüyorum.

sem

aliorhan bu yapılan uzantı ile alakalı bir durum. Örneğin bir txt dosyasının uzantısını mp3 olarak değiştirmek gibi bir şey yani. Bu şekilde belki dosyaların Open Office ile açılması sağlanabilir fakat örneğin punto, renk, tablo vs gibi özellikleri kullanamazsınız. Format aslında "metin dosyası" yine burada.
Burası dünya?

aliorhan

arkadaş zaten libreoffice'e yazmak istediğini söylemiş  :)

microanaliz

Evet doğru libreoffice yazmak istedim.Yoksa diğer işlemleri kastedmedim.Benim için burası öenmli teşekkurler...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Şubat 2012 - 14:44:12

Dosyanın adresi windowsda nasıl yazılıyor bunuda açıklarwsanız sevinirim...
MicroAnaliz

sem

bu şekilde libreoffice yazılmış olmuyor onu demek istemiştim fakat gerçekten arkadaşın ihtiyacını karşılıyormuş...

Dosya adresi yazarken dizin ayracı ters oluyor:

C:\Documents and Settings\falan\filan

gibi
Burası dünya?