[Çözüldü] Unity Sorunu (Sabitlenen simgeler çifter, üçer açılıyor)

Başlatan ulash, 26 Şubat 2012 - 20:19:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ulash

Arkadaşlar durumu şöyle anlatayım ;

Herhangi bir programı (chromium, vlc, clementine, rythmbox vs) açıp unity panelde sabitliyorum. Sonra bu programı kapatıp tekrar açtığımda unity paneldede bu programa ait simge sayısı ikiye çıkıyor. Yine kapattığımda ise bu aynı programa ait iki simge unity panelde sabit kalıyor. Bir daha programı açar ise aynı programa ait simgeler 3 tane oluyor. Yani anlayacağınız her program açışında panelde aynı simgeden extra bir tane daha çıkıyor.

Arattım ama bulamadım, bir çok unity sorununa baktım ama bununla ilgili bulamadım, ya da yanlış anahtar kelime aratıyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

dogusozcaner

bende de aynı durum wallch kurduğumda olmuştu , güncellemeler geldikten sonra yükledim düzeldi kendi kendine..

ulash

Dostum bir güncelleme geldi kurdum ama bir işe yaramadı :( Başka fikri olan var mı arkadaşlar ?

if

@ulash, her uygulama için mi geçerli bu yoksa belirli uygulamalarda mı oluyor?

ulash

*İf

Kardeş yüklenen her uygulama için oluyor, bir tek firefoxta olmuyor.

if

@ulash, myunity gibi unity panel ayarlarını değiştirecek bir uygulama kurdunuz mu? Ayarları değiştirdiniz mi?

ulash

if

Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum fakat sadece synaptic paket yöneticisi böyle bir sorun yaşatıyor. Myunity kurmuştum bu sorundan önce. Ortak bir nokta yakalama adına sormuştum ki yakalamış olabilirim. Biraz daha kurcalayayım ben:)

if

@ulash, simgeleri çoğalan uygulamaların isimlerini buraya geçer misiniz?

ulash

@if

Dostum ilgin için öncelikle çok sağol :)

benim bunu yaşadığım uygulamalar : chromium, rthymbox, clementine, thunderbird, vlc, gimp, uçbirim bunlarda oldu, belki daha da vardır.

if

@ulash, emin olmak adına denediğim bir yöntemi uygulayalım: sudo apt-get purge chromium-browser komutu ile chromium'u sistemden tamamen kaldırın. Bu işlemden sonra Ubuntu yazılım Merkezini açıp Chromium'u oradan kurun ve Ubuntu Yazılım Merkezinin sağ alt köşesinde bulunan "Panele Ekle" tuşuna basıp tarayıcıyı o şekilde panele ekleyin. Bir kaç defa açıp kapatın. Bakalım tekrar edecek mi sorun.

ulash

*if

Şöyle bir şey keşfettim tam çözüm olmasa da işime yaradı...

Unity panel bu sıkıntıyı sadece program panelde değilse ve siz programı açıp sonra sağ tuşla panele sabitle yaptığınızda oluyor.

Benim çözümüm ise şöyle : Hızlı menüden iconları tutup panelin üstünde istediğim yere sürüyorum ve sorunsuz bir şekilde programlar panele sabitleniyor :)

Yardımın için tekrar teşekkür ederim :) acaba çözüldü etiketi yapıştırmalımıyım ?

if

Sanırım sorun sağ-tık > panale ekle yolunda, diğer iki yol sorun çıkarmadığına göre. Çözüldü olarak etiketleyebiliriz:)

Rica ederim:)