[Çözüldü] Lisanslı Windows

Başlatan Boreass, 28 Şubat 2016 - 16:27:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Boreass

Merhabalar. Konu doğru yerde mi bilmiyorum ama bir sorum olacaktı. Ben de Windows 8 lisansı ile gelmiş bir laptop var. Mint'imi yüklerken diski sil seçeğini işaretlemiştim. Artık şuan PC'mde Windows'a hiçbir şekilde erişemem mi? Recovery Tuşu var bildiğiniz üzere Lenovo'larda ama ona basıp Recovery Mod'a girdiğimde Mİnt masaüstüne atıyor. Sanırım artık orijinal  Win 8'imi kaybettim.
Doğru mudur?

bugra9

Lisans numaraları laptopun altında yazması lazım. O lisans hangi sürüm için geçerliyse o sürümü bilgisayara kurup o lisans numaralarını girince yine orjinal olacaktır.

Bir de yeni bilgisayarlarda o lisans anahtarı biosa gömülü olabiliyor. Yani bilgisayara o lisansın geçerli olduğu sürümü kurarsan hiçbir şey yapmadan kendi orjinal olacaktır diye biliyorum.

Boreass

Alıntı yapılan: bugra9 - 28 Şubat 2016 - 16:30:05
Lisans numaraları laptopun altında yazması lazım. O lisans hangi sürüm için geçerliyse o sürümü bilgisayara kurup o lisans numaralarını girince yine orjinal olacaktır.

Bir de yeni bilgisayarlarda o lisans anahtarı biosa gömülü olabiliyor. Yani bilgisayara o lisansın geçerli olduğu sürümü kurarsan hiçbir şey yapmadan kendi orjinal olacaktır diye biliyorum.
Evet, BIOS'ta var. Yani internetten Windows 8 indirip USB'ye kurarsam ve onunla bootluyup işletim sistemini Windows yaparsam orijinal yapmak için olan o BIOS'taki kodu nereye gireceğim?
edit: sürümü nasıl öğrenebilirim?

grayloop

Bilgisayarın üzerindeki etikette sürüm yazar.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

Boreass

BIOS'ta Windows 8 license bölümünde Win 8 STD SGL yazıyor. O sürümü mü ve ayrıca olay dediğim gibi mi oluyor? Yani STD SGL versiyonu indirip bilgisayara kurunca otomatik lisans olacak mı?

grayloop

Microsotf sitesine ürün lisansınızı girdiğinizde sürüümünüz ve indirme bağlantısı çıkacaktır.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

Boreass

Sağolun dostlar. Sanırım Windows'a geçiyorum gibi bir izlenim bıraktım ama öyle değil. :D
Sadece programlama öğrenmek istediğim için C++ ve C# konusu biraz kafamı karıştırıyor Linux'ta. Bu mümkün mü?

bugra9

Genelde bir konu altında birden fazla konu konuşmuyoruz. Bu konu dışında soruların varsa ayrı bir başlık açabilir ya da onunla alakalı varolan bir başlık altına yazabilirsin.

Eğer bu konu senin için çözüldüyse aşağıdakileri uygulayabilirsin.

Çözülen başlıkların etiketlenmesi
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0