lightdm font

Başlatan oguncak, 24 Şubat 2012 - 19:27:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguncak

arkadaşlar,
ubuntu fontundan memnun olmadığım için lightdm giriş ekranındaki ubuntu fontu değiştirmek istiyorum
bunu nasıl yapabilirim?

berat01

oguncak

teşekkürler
fakat bu yazılım ile arkaplan ve logo değiştirilebiliyor diye biliyorum
ekrandaki ubuntu fontlarından kurtulmak istiyordum da ben..

burk

@oguncak uçbirimi açın ve
gksu gedit /etc/lightdm/unity-greeter.conf
komutu ile ayar sayfasını görüntüleyin sayfada bulunan
font-name=Ubuntu 11
kısmındaki Ubuntu ve 11 ibarelerini bildiğiniz bir font tipi ve boyutuyla değiştirin.

oguncak

merhaba burk, teşekkürler..

Alıntı yapılan: burk - 24 Şubat 2012 - 20:13:25
@oguncak uçbirimi açın ve
gksu gedit /etc/lightdm/unity-greeter.conf
komutu ile ayar sayfasını görüntüleyin sayfada bulunan
font-name=Ubuntu 11
kısmındaki Ubuntu ve 11 ibarelerini bildiğiniz bir font tipi ve boyutuyla değiştirin.

bu işlem ile sadece paneldeki fontu değiştirebiliyorum
giriş kutucuğu ve kişileri gösteren bölümdeki font değişmiyor.

burk

Rica ederim @oguncak, sanırım bahsettiğiniz yer o kutucuğun teması ile ilgili, bunları değiştirmek için de;
theme-name=Ambiance
icon-theme-name=ubuntu-mono-dark

kısımlarını sisteminizde bulunan temalarla değiştirmeniz gerekir, bunun için de sistemdeki tema adlarını varolanlarla değiştirmeyi deneyiniz. Ancak tema değişimi hatalı olursa ligthdm çalışmayabilir ve açılışta siyah ekranda kalabilirsiniz, uyarayım. :)

oguncak

:) yaptığınız uyarı çok yerinde @burk; zira lightdm konfigürasyonu üzerinde yaptıklarım tam da dediğiniz gibi siyah ekrana düşmeme sebep oldu.
komut satırı üzerinden halletmek durumunda kaldım..

bahsettiğiniz gibi tema adını Adwaita ve simge setini ise Gnome olarak değiştirdiğimde, giriş ekranındaki simgeler Gnome temasına uyarlanıyor; fakat yazı tipi ısrarla Ubuntu olarak kalıyor.

burk

@oguncak zaten bu kadar zaman cevap gelmeyişinden anlamıştım sorun oluştuğunu tam ilgli çözümleri hazırlıyordum ki cevap geldi. :) Peki tema değişimi ile birlikte font değişimi de yaptınız mı?

oguncak

@burk evet, yazı tipini de sistemim için kullanmakta olduğum font adını yazarak değiştirdim.. nafile..
font-name=Ubuntu 11 satırında, Ubuntu yerine "seçtiğim font" yazılı durumda..

burk

Alıntı yapılan: oguncak - 24 Şubat 2012 - 22:32:08
@burk evet, yazı tipini de sistemim için kullanmakta olduğum font adını yazarak değiştirdim.. nafile..
font-name=Ubuntu 11 satırında, Ubuntu yerine "seçtiğim font" yazılı durumda..
Nasıl "seçtiğim font" yazılı? İlgili satır mesela şu şekilde olmalıydı;
font-name=Arial 11
Yani Ubuntu yazan yere sistemin font ailesinden birini yazmanız gerekir.

oguncak

@burk, elbette sistemdeki fontlardan biri yazılı :)
fontun adını yazmakla uğraşmayayım diye o şekilde verdim tırnak içinde.. özür dilerim, açık olmalıydım..

satır aynen şöye:
font-name=Nokia Sans S60 11

bu font /usr/share/fonts içerisinde de bulunuyor; yani sistem genelinde geçerli bir font olarak kullanıyorum.
Acaba diyorum, font adını yazarken boşluk mu kullanmamalı? yoksa başka bir formatta mı yazmalı..?

burk

@oguncak boşluk olmayacak. :)
font-name=Nokia-Sans-S60 11
Boşlukların arasına - işareti eklemen lazım. :)

oguncak

@burk, önerdiğin şekilde yaptığımda font algılanmıyor ve standart sans fontuna geçiyor:

Alıntı yapılan: burk - 24 Şubat 2012 - 22:55:08
@oguncak boşluk olmayacak. :)
font-name=Nokia-Sans-S60 11
Boşlukların arasına - işareti eklemen lazım. :)

font-name=FreeSans 11 olarak denediğimde de, en başta belirttiğim gibi, sadece üst paneldeki font değişiyor.
font-name=Nokia Sans S60 11 şeklinde denemiştim önceden ve yine sadece paneldeki font değişmişti; demek ki aralara tire koymak gerekmiyor :)

bunu değiştirmenin bir yolu olmalı.. dconf üzerinden aradım ama orada da lightdm ile bağlantılı bir girdi bulamadım.

burk

Üzgünüm @oguncak ne yazık ki aklıma başka bir şey gelmiyor.

oguncak

Teşekkürler @burk.

if

@oguncak, sistem yönetimi altında bulunan font ayarlarına gelerek kullanmak istediğiniz fontun orada nasıl yazıldığına bakıp öyle düzenleyin.

oguncak

@if, çok teşekkür ederim ilginiz için.
sistem yönetimi altında font ayarları yapabileceğim bir bölüm bulamadım..
lightdm giriş ekranındaki kullanıcı adlarını gösteren bölümdeki fontları değiştirmeye çalışıyorum.
unity-greeter.conf içerisindeki oynamalar sadece giriş ekranının üstünde bulunan paneldeki fontları değiştiriyor; yani font adlarını yazarken bir hata yapmıyorum sanırım -ki öyle olsa hiçbir değişiklik olmazdı.

belki de bu bölüm değiştirilebilir değildir diyeceğim; fakat böyle bir şey yoktur herhalde.

Corbenx

Bilgi için teşekkürler.  ::)
Fourier dönüşümlerinin saçmalık olduğunu düşünürdüm... Şimdi bizzat reel hayatta kullanınca DC+ ile geçtiğime o kadar pişmanım ki...

if

Alıntı yapılan: oguncak - 25 Şubat 2012 - 08:50:17
@if, çok teşekkür ederim ilginiz için.
sistem yönetimi altında font ayarları yapabileceğim bir bölüm bulamadım..

Rica ederim @oguncak. Unutmuşum demekki nerede olduğunu. O zaman uçbirimi açıp tercihlerden fontlara bakabilirsiniz. Orada yazan hali de olur.

oguncak

Alıntı yapılan: if - 25 Şubat 2012 - 15:28:45
Rica ederim @oguncak. Unutmuşum demekki nerede olduğunu. O zaman uçbirimi açıp tercihlerden fontlara bakabilirsiniz. Orada yazan hali de olur.

@if, hayır, bu şekilde olmuyor.
teşekkürler tekrar.
belki bir miktar daha dalmalıyım içerilere :)