[Çözüldü] Scribus Renk Secenekleri

Başlatan balik, 18 Şubat 2012 - 14:04:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

balik

Şöyle sorayım o zaman. Scribus için photoshop ya da fireworkste olduğu gibi zengin renklerle çalışabiliyor muyuz? çünkü adı geçen programlarda öntanımlı gelen renk seçeneği söz konusu.

cagriemer

Scribus icin bolum istegi yaptiginiz basliktan, sordugunuz soruyu ayirip basliklari uygun yerlere aldim. Lutfen sorununuz icin buradan devam edin.

balik

teşekkürler cagriemer. Türkiye Ubuntu  kullanıcıları ile ilgili bir anket var mı bilmiyorum. Bu kullanıcıların kaçının Scribus kullandığını da bilmiyorum.  Ubuntuyu yeni yeni kullanmaya başlıyorum (bir dönem Compiz kurmaya çalışırken masaüstündeki herşeyin kaybolmasından önceki süreci saymıyorum). Diğer İşletim Sistemlerinden hiçbir eksiği olmamakla beraber Ubuntunun fazlasının olduğunu düşünüyorum. Sudo Dergisinin GIMP ve Scribus kullanılarak yayıma hazırlandığını forumun muhtelif yerlerinde okumuştum. En azından Sudo'nun tasarım tayfası yardımcı olur diye düşünmüştüm.

alquirel

Scribus'u açtıktan sonra menüden şu yolu takip edin.

Ekstralar » Renk Çarkı (İngilizcesinde ne yazılmış bilmiyorum)

Karşınıza şöyle bir pencere çıkacak.

Bu pencerede istediğiniz renkleri ayarladıktan sonra "Belge" sekmesine geçip "Merge" düğmesine tıkladığınızda mevcut renk paletine yeni ayarladığınız renkler iliştirilir.
Daha sonra size de bu renkleri kullanmak kalır.

balik