link tıklanma kontrolü

Başlatan betül, 22 Ocak 2012 - 00:39:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

betül

merhaba

<ul>
<li><a href='#' >DENEME</a></li>
</ul>

bu şekilde verilen bir linkin php ile tıklanıp tıklanmadığını kontrol eden bir fonksiyon var mıdır? ya da bunu isset() fonksiyonu ile sağlayabilir miyiz?
şimdiden teşekkür ederim.

ersinkandemir

Araya Javascript girmeden pek mümkün değil bence.
Where there's a shell, there's a way.

alquirel

Merhaba,

PHP sunucu taraflı, tıklama işi ise kullanıcı taraflı olduğundan, bir bağlantı tıklandığında saf PHP ile bu tıklama işini anlamamız teknik olarak mümkün olmaz.
Ama eğer sonunda # işareti olan bir sayfa yüklenirken bunu PHP ile anlayıp anlayamadığımızı soruyorsanız, $_SERVER['REQUEST_URI'] gibi PHP'ye ait değişkenler ile şansımızı deneyebiliriz.

betül

@alquirel tam olarak istediğim o değil yine de teşekkür ederim.

peki ben bunu şu şekilde düzenlersem

<ul>
<li><a href='#sekme' ><input type="button" value="deneme" name="dene" /></a></li>
</ul>

yine de php ile yapamaz mıyım?

alquirel

Yapmak istediğiniz şeyi tam olarak anlayamıyorum.

betül

link verilen butonun tıklanıp tıklanmadığını kontrol etmek istiyorum.

alquirel

Yapmak istediğiniz şey, ilk planda PHP değil JavaScript gerektiren bir işlem.
HTML elemanlarının "onclick" özelliklerini kullanarak tıklanmalarında yürütülecek işlemleri belirleyebilirsiniz.

Örnek bir kullanım olarak

<script type="text/javascript">
  function tiklandi(){
    /* tıklandığında yürütülecek işler */
  }
</script>

<input type="button" value="deneme" name="dene" onclick="tiklandi();">

gibi.

Eğer düğmenin tıklanmasıyla ilgili bir istatistik tutma işlemi yapıyorsanız, "tıklandığında yürütülecek işler" diye yazdığım yerde Ajax kullanarak bir PHP kodu çalıştırabilir ve istatistiğinizi kaydedebilirsiniz. Bu adım, düğmenin tıklandığında normalde yapacağı işleri engellemez. Yani ek olarak "<a></a>" kullanmanıza gerek kalmaz. Ajax kullanarak da "#" ile yapmak istediğiniz, "sayfadan çıkmadan" amacınıza ulaşmış olursunuz.

Anlaşılır olabildim mi?

betül