Galaxy nexus dosya transferi sorunu

Başlatan ferdi, 01 Haziran 2012 - 08:10:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ferdi

Benim bilgisayarımda ubuntu 10.04 kurulu.Telefonumu bağlıyorum usb ile ama bir türlü dosya transferi olmuyor telefonun içindeki dosyalar gözükmüyor.acaba bendeki ubuntu sürümü mü eski o yüzden mi oluyor?
Bir de baktım ama bulamadım,10.04'ü sorunsuz nasıl yükseltebiliriz ?

sem

Bahsettiğiniz cihazda Android mi yüklüydü? Cihazı bağladıktan sonra "USB belleği bağla" diyor musunuz? Kullandığım Android'de böyle yapmak gerekiyor.

lsusb çıktısında aygıtı görebiliyor musunuz? Bu çıktıyı paylaşırsanız konuda bilgi sahibi arkadaşların yardım etmesine yardımı olacaktır, zaman açısından.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

ferdi

Bus 007 Device 003: ID 03f0:171d Hewlett-Packard Wireless (Bluetooth + WLAN) Interface [Integrated Module]
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 002: ID 08ff:2580 AuthenTec, Inc. AES2501 Fingerprint Sensor
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 016: ID 04e8:685c Samsung Electronics Co., Ltd
Bus 002 Device 002: ID 04f2:b016 Chicony Electronics Co., Ltd VGA 30fps UVC Webcam
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

evet android 4.0.2 yüklü

heartsmagic

@ferdi, telefon bağlanıyor ama dosyalar mı görünmüyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

krwlng

Benim, yapmak istediğiniz şey için bir önerim var, eğer kablosuz ağınız varsa, direkt olarak "Filexper" uygulamasını kullanarak cihazınızı web veya ftp sunucusuna çevirebilirsiniz, böylece ftp uygulaması veya web tarayıcısı ile çok hızlı dosya transferi yapabilirsiniz. Asıl sorununuz ile ilgili olarak, lsusb komutundan gördüğüm kadarı ile cihazınız bu aşamada tam tanınmamış gibi, çünkü normal şartlarda orada "Samsung Electronics Co., Ltd" değil de tam donanım bilgisi olması gerekiyor. Nexus için kullanılan USB sürücüleri 10.04 ile sorun çıkarıyor olabilir, tavsiyem 12.04 denemeniz, ben 12.04 ile hem kablo hem wifi olarak sorunsuz dosya transferi yapabiliyorum.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

ferdi

Galaxy nexus telefonumu bir türlü bilgisayarıma bağlıyamıyorum dosya transferi için.acaba nasıl olmalı?10.04 kurulu bilgisayarımda.

ferdi

Galaxy nexus telefonumu bilgisayarıma bağlıyamıyorum bir türlü usb üzerinden.Ubuntu 10.04 kurulu bilgisayarımda.Bu arada sürekli konu açıyorum ama siliniyor anlamadım?

if

@ferdi, bu 3. sefer aynı konuyu açmanız. Tekrarlamayın bir daha.

ferdi

Kusura bakmayın sorun oldu isteyerek açmadım konuları tekrardan.@krwlng detaylı olarak açıklayabilir misin o programın nasıl kullanılcağını ?ve birde acaba nasıl 12.04'e sorunsuz olarak yükseltebilirim sistemimi.Çünkü sadece bu konuda değil bazı şeylerde de problem çıkıyor eski sürüm olduğundan dolayı.Üşeniyorum cd yi takıp 12.04 yüklemeye o kadar dosya falan,yedeklicek yerimde yok

krwlng

https://play.google.com/store/apps/details?id=xcxin.filexpert&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInhjeGluLmZpbGV4cGVydCJd bağlantısından Filexpert uygulamasını indirin, cihazınız, bilgisayarınız ile aynı kablosuz ağda bulunsun. Uygulamayı çalıştırın, "İçeriğimi Paylaş" kısmına tıklayın, açılan ekranda "Ftp ile paylaşımı başlat" kısmına tıklayın, karşınıza "Ağ Paylaşımı" adında bir kutucuk gelecek, bu kutucukta bağlantı bilgileri mevcut, ister nautilus üzerinden adres satırına "ftp://ipadresi:2211" şeklinde yazıp size o kutucukta verilen kullanıcı adı ve şifre ile sisteminize erişebilir veya Filezilla ile adres kısmına "ipadresiniz" kullanıcı adı şifre kısmına size uygulamanın verdiği kullanıcı adı ve şifreyi girip port bölümüne 2211 yazıp bağlan diyerek sisteminize bağlanabilirsiniz, bundan sonrası size kalmış, nereye ne atmak istiyorsanız tutup sürüklemeniz yeterli.

Sistem güncellemesi için ise, tavsiye etmediğimi belirtmek istiyorum, temiz kurulumdan daha fazla uğraşmanıza yol açabilir çünkü, tavsiyem bir harici disk edinip bilgilerinizi yedeklemeniz ve temiz olarak USB disk ile hızlı bir şekilde 12.04 kurmanız, sanırım bu yolla bir çok sorununuz çözülür.

ferdi

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

krwlng

Rica ederim, durumu kontrol edip sorununuz çözüldüyse konuya çözüldü etiketi eklerseniz biz de memnun oluruz.