[Çözüldü]Ubuntu 11.10 Flash Player Sorunu

Başlatan qwxytz, 21 Şubat 2012 - 02:09:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

qwxytz

Selam arkadaşlar. Ubuntu da yeniyim. Kurulumum daha yeni bitti. Adobe Flash Player i ve firefox eklentisini (sorunu araştırdım bir eklenti yüklemem gerekiyormuş sanırım) yükledim. Fakat hala youtube da videoları izleyemiyorum. Flash playerin loader imleci sürekli dönüyor youtube video ekranında. Ne yapmam gerekiyor ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Şubat 2012, 02:20:36

Arkadaşlar şimdi farkettim bazı videoları açıyor bazılarını açmıyor. Facebook ta bazı youtube ve facebook videolarını bekleyince açıyor. Ama youtube..com dan girince videoları açmıyor. Çok ilginç.. :o İnternet bağlantımda sorun yok çünkü masaüstümdeki windows 7 suan internete giriyor. Açılan videolarda 10 saniye falan bekleyince açılıyor. Bu kararsızlığı neden yapıyor acaba önerisi yada bilgisi olan yardımcı olabilir mi acaba ?

cagriemer

dpkg -l | grep flashplugin
dpkg -l | grep firefox

ciktilari ne sonuc donduruyor?

qwxytz

Hocam söylediklerinizi yapmıştım zaten. bir verim alamadım. chromium kurdum suan sorun yok gibi gözüküyor.firefoxta çalıştıramadım. Bir de dns ayarlarımı google dns olarak değiştirdim fakat; Connectin Information dan baktığımda IPv4 hala modemin 192.168.1.1 dns ini gösteriyor. o neden yapar acaba ?

cagriemer

Bu verdigim komutlar, paketlerin hangi surumlerinin yuklu oldugunu gostermek disinda bir sey yapmazlar. Yani verimliligini degerlendirebileceginiz komutlar degiller. Neyse, eger baktiysaniz ve ikisinin de son surumde olduguna eminseniz, o zaman baska bir yerde aramak gerekecek problemi.

DNS meselesine gelince, /etc/resolv.conf dosyasini mi duzenlediniz yoksa ag yoneticisi uzerinden mi degisiklik yaptiniz?

qwxytz

/etc/resolv.conf den düzenlemek nasıl oluyor bilmiyorum. google a how to change dns ubuntu yazdım o şekilde yaptım. 11.10 versiyonda sağ üsteki wireless simgesine tıklayıp edit connections/wired connection 1 i edit yaptım. Ipv4 setting e girdim dnsleri. ama olmadı.

decent

Flash eklentisi (flashplugin) ve çoklu ortam çözücüler (multimedia codecs) için, uçbirimden aşağıdaki komutla kısıtlı ilaveleri yüklemek yeterlidir:

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

cagriemer

Alıntı yapılan: qwxytz - 21 Şubat 2012 - 10:09:20
/etc/resolv.conf den düzenlemek nasıl oluyor bilmiyorum. google a how to change dns ubuntu yazdım o şekilde yaptım. 11.10 versiyonda sağ üsteki wireless simgesine tıklayıp edit connections/wired connection 1 i edit yaptım. Ipv4 setting e girdim dnsleri. ama olmadı.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Dns_adreslerini_de%C4%9Fi%C5%9Ftirmek adresinde anlatildigi gibi yaptiysaniz, baglantiyi bir kere kesip yeniden baslattiktan sonra yeni DNS sunucu adresleri kullanabilirsiniz. Yeniden baglandiktan sonra teyit etmek icin ucbirimde asagidaki komutu verip nameserver yaninda yazan adreslere bakabilirsiniz.

cat /etc/resolv.conf

qwxytz

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Sorunlarımı dediğiniz gibi çözdüm. Başka sorunlarda görüşmek üzere.

Kısa bir not: Site gerçekten çok iyi. Ne sorsam biliyorsunuz arkadaşlar harikasınız siz :D

if