[Çözüldü] ubuntu içi arama motoru

Başlatan acemilinuxcu, 13 Şubat 2012 - 17:33:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

acemilinuxcu

windows'ta iken http://www.tamindir.com/everything/ linkteki yazılımı kullanarak bilgisayarımdaki tüm dosyalar arasından arama yapabiliyordum. bu yazılımın ubuntu alternatifi var mıdır?

hatalar205

Recoll'u tavsiye ederim. Depo da var. Belge içindeki kelimeleri de arama özelliği var. Yalnız başlangıçta indekslemesi biraz uzun sürüyor.

acemilinuxcu

teşekkürler güzel bi program. aynı görevi görüyor ama dediğin gibi acayip uzun sürüyor indeksleme. tam 1 saat önce kurmuştum yazılımı, 500gb'lık taşınabilir diskim takılı olduğu için böyle oldu sanırım, hala indeksliyor  :) mesela bu indeksleme tamamlansa, sonra bilgisayarı kapatıp yarın tekrar taşınabilir diskimi taktığımda bu indeksleme süreci sıfırdan mı başlayacak? 1 saati geçkin sürelerle böyle bekleyecek miyim? eğer böyleyse hiç kullanmayayım daha iyi bunu, elimle arasam yarım saatte bulurum zaten en geç :)

hatalar205

Hayır. İstediğiniz zaman kendiniz indeksi elle güncelleyebiliyorsunuz. İndeksleme gerçekten uzun sürüyor çünkü ofis ve pdf belgelerinin içindeki metinleri de indeksliyor. 80 gb lık bir bölümü indeksleme yaptırmıştım. 60000 kadar belde vardı, 7 saat sürmüştü :(.

acemilinuxcu

:) bu gece bilgisayarımın açık kalması gerekecek sanırım. neyse bu defalık bekleyebilirim, teşekkür ederim yardımların için.

burk

@acemilinuxcu başlığını [Çözüldü] yapma bence, yazılımın dizinlemesi bitsin, işe yaramazsa buradan devam edebilirsin

acemilinuxcu

tamam eski haline getirdim başlığı, dizinleme bitince yazarım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Şubat 2012 - 21:22:11

tamamdır, indexleme bitti ve istediğim gibi buluyor dosyaları. etiketliyorum.