Linux Cronjob ile sh dosyası çalıştırmak

Başlatan bymicro, 28 Mayıs 2012 - 18:19:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bymicro

Selamlar Sevgili forum sakinleri,
centos 5 sunucuda direct admin vb. kurulumlarını yaptım,
linux güvenliği konusunda ise maldetect'e yardımı alıyorum, çoğunuz biliyorsunuz maldet -a komutu ile dosya taratıyor vs..

neyse cronjob ile bunu yapanlar var lakin ben yapıyorum tam olarak sağlıklı çalışmıyor,
cd /usr/local/maldetect/
sh modsec.sh

bu komutu crontab'ın neresine ekleyeceğim ekledikten sonra ne komutlar girmem gerekiyor,

Sevgiler, iyi günler...

burk

@bymicro öncelikle iletilerinizde gereksiz renk ve biçimlendirmeler kullanmayın lütfen. Bunun dışında iletinizdeki kod etiketini siz de kullanın. Konuyla ilgili olarak bu işlerden pek anlamamakla beraber, taratacağınız dizinin adresini gireceksiniz. Örneğin;
maldet --scan-all /var/log/cron Bunun dışında şu adres işinize yarayabilir; http://thesystemadministrator.net/cpanel/how-to-increase-server-security-using-linux-malware-detect-lmd

bymicro

kod kullanımı bende biliyorum lakin, cronjob sayesinde 3 dakikada bir taratmak için hangi kodları nereye gireceğimi bilmiyorum,
konu up.

burk

Alıntı YapDaily Scans

The cronjob installed by LMD is located at /etc/cron.daily/maldet and is used to perform a daily update of signatures, keep the session, temp and quarantine data to no more than 14d old and run a daily scan of recent file system changes.

The daily scan supports Ensim virtual roots or standard Linux /home*/user paths, such as Cpanel. The default is to just scan the web roots daily, which breaks down as /home*/*/public_html or on Ensim /home/virtual/*/fst/var/www/html and /home/virtual/*/fst/home/*/public_html.

If you are running monitor mode, the daily scans will be skipped and instead a daily report will be issued for all monitoring events. If you need to scan additional paths, you should review the cronjob and edit it accordingly.
Şeklinde bir açıklama gördüm, sanırım en kısa periyod olarak günlük tarama var. Ayrıca iletinizde de düzelltim, forumumuzda bu tür ifadeler kullanmazsanız sevinirim.

burk

@bymicro konuyla ilgili geri bildirim alırsak seviniriz.