Oil Rush Oynayanlar Buraya

Başlatan DoGuKaN, 27 Ocak 2012 - 22:57:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DoGuKaN

Merhaba GNU/Linux üzerinde oyun oynamayı sevenler :) Bu başlığı açmamın nedeni birkaç saat önce Desura'dan Oil Rush'ı satın almış olmam.

Öncelikle Desura'yı çok beğendiğimi söyleyebilirim. Kullandığınız dağıtıma bakmaksızın istediğiniz ücretli veya ücretsiz oyunu yükleyebiliyorsunuz. Satın alma işlemleri gayet basit ve kısa, sosyal ağ şeklindeki tasarımı da gayet hoş. Çeşitli sayfalar oluşturabiliyorsunuz, profilinizi resimlerle özelleştirip videolar koyabiliyorsunuz, arkadaş ekleyebiliyorsunuz, oyunlara yorum yapıp puan verebiliyorsunuz...

Gelelim Oil Rush'a. Oil Rush oyununu bir kaç ay önce internette görmüştüm. Videolarını gördüğümden beri ön sipariş verip beta versiyonlarını oynamak istiyordum fakat kısmet bugüneymiş. Oil Rush'ın kararlı sürümü 2 gün önce (25 Ocak 2012) duyuruldu. Ben de fazla beklemeden bu oyunu satın aldım. Yaklaşık 2 dakikada biten satın alma işleminden sonra Desura oyunu indirmeye başladı. Yanlış hatırlamıyorsam 1GB dosya indirildi. Açıkçası oyunu satın alırken fazla bir beklentim yoktu. Ekran görüntülerinin çoğu oyunun daha önceden çıkan görüntüleri gibi üstünde oynanmış, süslenmiş görüntüler olduğunu düşünüyordum. En sonunda indi oyun ve heyecan başladı. Oyunu açtım, ilk başta grafik ayarı çıktı. Ben de sistemime güvenerek pek çok ayarı en son seviyeye çıkarttım. Neyse ki bilgisayarım hayal kırıklığına uğratmadı beni :D Reklamlar, sponsorlar derken oyunun menüsü karşıladı en sonunda beni ve zaman kaybetmeden oyuna girdim. Oyuna girdiğimde şoktaydım, daha önce GNU/Linux altında oynadığım hiç bir oyun bu kadar kaliteli grafiklere sahip değildi. Hatta Windows üzerinde oynadığım çoğu oyundan bile çok daha başarılı grafikleri vardı. Süslenmiştir dediğim ekran görüntülerindeki kadar güzel grafiklere sahipti oyun. Üstelik renkler daha önce hiçbir oyunda görmediğim kadar canlıydı. Bu güne kadar oyunlarda hep soluk renkler kullanmalarından şikayetçiydim. Oil Rush grafik açısından harika olmuş. İlk bölümler eğitim ağırlıklı. Size oyunu nasıl oynayacağınız, araçları nasıl seçeceğiniz, nasıl yönlendireceğiniz gibi konularda bilgiler veriyor. Anlatımları son derece basit bir şekilde hatırlamışlar. Orta seviyede İngilizce'si olan biri çok rahat bir şekilde anlayabilir.

Oyundan ekran görüntüsü eklemek isterdim fakat Gnome'un ekran görüntüsü alma aracı bu oyundan düzgün bir görüntü almayı beceremedi. Aslında eklememe de gerek yok. Kendi internet sitesindeki görüntülerle aynı. Kendi sitesindeki ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz..

Kısaca bu oyunu çok beğendim. Forumda bu oyunu başka satan alanlar varsa oyunun multiplayer bölümünü de denemek isterim. Ayrıca Desura adresi olanlar kullanıcı adlarını buraya yazarlarsa birbirimizi arkadaş olarak ekleyebiliriz. Benim kullanıcı adım: Bl00dyHell

Göktürk

hayırlı olsun güle güle oyna yalnız directx bir oyuna göre opengl oyun performansı nasıl yani ubuntu üzerinde ubuntu sürümlü oyun desura indirip kurduğun zaman steam benzeri mi kuruyor install seçeneği ile yoksa herhangi bir deb paketimi var teşekkürler
anakart:asus intel p8h61-mlx rev 3.0
işlemci:intel pentium g620 2.60 ghz x2
ram:kingston 4gb ddr3 1333 mhz 2 adet
ekran kartı:asus ati radeon hd 6670 1 gb ddr3 Hdd: Western Dijital 750 gb 64 cache 1 adet Sata2 Western Dijital 250 gb Sata2 Seagate 500 gb sata3 16 cache  Mac os x Lion 10.7.4 tr X64 Apple Fan Hackintosh xd :)

DoGuKaN

Dağıtıma özel herhangi bir dep, rpm vb. paket indirmiyor. Direkt oyunun dosyalarını Desura'nın kendi dizinlerinden birine atıyor. Bu anlamda Steam'e benziyor. Performansa gelirsek, yazıda da bahsettiğim gibi, grafikler harika fakat bunun bir bedeli var. Ama yine de Windows'da oynadığım oyunlarla karşılaştırırsam görüntü kalitesi/ihtiyaç duyduğu donanım oranı Windows'daki çoğu oyundan çok daha iyi bir seviyede.

syagdiran

Ubuntu Yazılım Merkezinden satın alan var mı? Bir de satın aldıktan sonra Ubuntu'yu tekrar kurmak durumunda kalırsak oyunu tekrar kurabilir miyiz?

DoGuKaN

Ubuntu Yazılım Merkezinde işler nasıl yürüyordur bilmiyorum ama Desura'da tekrar kurulabiliyor.

KemalALKIN

Ah bir param olsa... :D Şarkıyı hatırlatınız.
www.tckemal.ist

DoGuKaN

Bugün 1.01 sürümü çıkmış Oil Rush'ın. Geliştiriciler Desura versiyonunun otomatik olarak güncelleneceğini söylemiş. Bekliyorum güncelleme için, henüz güncellenmedi.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: DoGuKaN - 28 Ocak 2012 - 22:49:59
Bugün 1.01 sürümü çıkmış Oil Rush'ın. Geliştiriciler Desura versiyonunun otomatik olarak güncelleneceğini söylemiş. Bekliyorum güncelleme için, henüz güncellenmedi.
Softpedia üzerinden bir bak belki orada yazar.
www.tckemal.ist

DoGuKaN

Oil Rush'ın sitesinde güncellemenin Desura'ya yüklendiği fakat onay beklendiği söyleniyormuş. Güncellemenin haftasonu çıkması onay sürecini yavaşlatmış olabilir. Birkaç gün içinde güncelleme gelecektir diye umuyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ocak 2012 - 08:16:56

Tahmin ettiğim gibiymiş. Bu sabah güncellendi oyun :) Fakat geliştiriciler eski save dosyalarının bu versiyona uyumlu olmadığını belirtmiş. Neyse ki çok ilerlememiştim. Oyunu alacakların aklında bulunsun.

yakusha

oil rush da olabilirdi ama benim kafamı en çok araba yarışları dağıtıyor; ignite bekliyorum...

http://www.trgamer.com/Yazi.aspx?YaziID=2908

İntel kartları destekliyordur umarım :(
Artık bu forumu kullanmıyor.

DoGuKaN

Alıntı yapılan: yakusha - 30 Ocak 2012 - 22:41:01
oil rush da olabilirdi ama benim kafamı en çok araba yarışları dağıtıyor; ignite bekliyorum...

http://www.trgamer.com/Yazi.aspx?YaziID=2908

İntel kartları destekliyordur umarım :(

Güzel bir oyuna benziyor fakat GNU/Linux'u desteklediği konusunda herhangi bir bilgi göremedim ben.

yakusha

şu an üstünde çalışıyorlar... konuyla ilgili mailleşmiştim berbat ingilizcemle.
Artık bu forumu kullanmıyor.