Virtual Box

Başlatan özbilen, 03 Şubat 2012 - 15:31:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özbilen

Virtual Box'ı kurdum. Ancak yeni Bir işletim sistemi seçemiyoru problem ne olabilir?
özBilen

DoGuKaN

Sorunu biraz daha detaylı anlatabilir misiniz?

özbilen

VirtualBox'ı kurdum. Yeni dedim. Ancak İsim girdim işletim sistemi yeri boş olduğu için es geçtim ileri dedim 1GB alan tanıdım. Devam dedim ancak oluşmadı :(
özBilen

alquirel

Alıntı yapılan: özbilen - 03 Şubat 2012 - 17:04:17
VirtualBox'ı kurdum. Yeni dedim. Ancak İsim girdim işletim sistemi yeri boş olduğu için es geçtim ileri dedim 1GB alan tanıdım. Devam dedim ancak oluşmadı :(

Başlığı etiketlemişsiniz.
Nasıl çözüldü?

özbilen

sistem iki tane yüklemiş biri masaüstüne öbürü donatılara masaüstündeki açmadı ancak donatılardaki açtı (donatılardakini yeni buldum.)
Ama şimdide:
FATAL: No bootable medium found! System halted hatasını alıyorum.
özBilen

yusuftrb

VirtualBox için öncelikle şu iki yeri incelemeni öneririm.

Win üzerinden kuracak isen, bilgisayarında kayıtlı Ubuntu.iso dosya kalıbı olduğunu varsayıyoruz. ve * tabi ki boş yerin olduğunu (önerilen, en az 8 gb)

Ayrıca kullandığın bilgisayarın diskinin ikiye bölünmüş olmasında fayda var, veya daha fazla sürücüye, ben kendi bilgisayarımda virtual kurulum için
ayrı bir hdd kullanıyorum.

Alttaki linkte sürücü oluşturulurken kurulum dosyalarının nereden okunacağını soruyor, bu şekilde bırakırsan cd-rom'dan okuyacaktır , eğer elinde cd kalıbı var ise
sağdaki klasör simgesinden o kalıbı seçebilirsin, böylece işlem bittiğinde cd kalıbından boot etmiş olacak, ve kurulum başlayacak.

http://www.sinantenekeci.com/wp-content/uploads/2010/12/uk12.jpg

Kurulum anlatımı;

http://www.sinantenekeci.com/linux/adim-adim-ubuntu-kurulumu-virtualbox

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/VirtualBox
Ben , Kendim ve Ubuntum :o

:.İnsan, susturuluncaya kadar konuşmaktan ziyade adam gibi bir şey konuşuncaya kadar susmasını bilmelidir.:

özbilen

bilgisayarda ubuntu kurulu ben windows kuracağım (oyun için)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Şubat 2012 - 19:03:30

işletim sistemini yüklerken aynı hatayı veriyor napabilirim?
özBilen

ekremsenturk

Windows'u kurtarma DVD'sinden kurmaya çalışıyorsan, Kurtarma DVD'leri kurulum DVD'si değildir. sadece senin Bilgisayar'ına kurulur. Farklı donanımlı bir başka Bilgisayar'a kurulmaz. Bir Windows Kurulum DVD'si satın alman gerekiyor. Virtual box, kurulan sistem'lere sanal bir donanım tanıtıyor. Satın almış olacağın Windows sürümü her bir başka Bilgisayar'a yeniden kurulduğunda, her seferinde yeniden bir Lisans bedeli ödemesi gerekiyor.

özbilen

yalnız benim DVD bozuk ben netten indirdiğim .iso uzantılı dosyalarla yükleme yapıyordum ki başaramadım :(
özBilen

ekremsenturk

Yanlış hatırlamıyorsam veya karıştırmıyorsam, VirtualBox'ta detaylı ayarlara girdiğinizde, sanal CD veya gerçek CD/DVD sürücüsü arasında seçim yapma imkânınız var. Doğru sürücüyü (veya sanal sürücüyü) seçmeniz gerekiyor.

özbilen

virtualbox'a ihtiyacım kalmadı. lazım olan program artık çalışıyor.
özBilen

alquirel

Alıntı yapılan: özbilen - 03 Şubat 2012 - 22:24:14
virtualbox'a ihtiyacım kalmadı. lazım olan program artık çalışıyor.

O halde etiketsiz kilitliyorum.