[Çözüldü] Visual Basic Yükleyemiyorum

Başlatan özbilen, 31 Ocak 2012 - 14:42:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özbilen

Ubuntuda Visual Basic'i yüklemeye çalıştım ancak bu hatayı aldım :
http://imageshack.us/photo/my-images/442/ekrangrntst.png/  den hatayı görebilirsiniz .. Buna bir çözüm var mı ?
özBilen

furkankalkan

Neden visual basic yüklemeye çalışıyorsunuz ? Depoda visualbasic benzeri bir dil olan Gambas var. Biraz sözdizimi farklıdır ama işinizi görecektir.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

özbilen

Okulda Visual Basic ve C# görüyoruz ben Visual Basic'e ağırlık veriyorum onun için lazım
özBilen

furkankalkan

O zaman virtualbox içine sanal bir xp (veya elinizde ne varsa ) kurmanızı öneriyorum.Özellikle sistem programlamayla (Windows API falan filan) ilgili bölümlere geçtiğinizde  Wine ile kurduğunuz visual basic sizi yarı yolda bırakabilir.
Lover

özbilen

Ubuntu kabul etmez mi ? Visual Basic'i
özBilen

furkankalkan

Visual Basic Windows programıdır. Yaptığı programlar da windows programıdır. Wine ile az da olsa windows uygulamaları açılabilse de iş büyüdükçe sorunlar büyür.
Lover

özbilen

peki çalıştırabileceğim derleyiciler hangileri?
özBilen

hckr

Ubuntu'da kullanabileceğiniz çok sayıda derleyici ve programlama dili var.
Sanırım Visual Basic'e benzer tarzda OOo Basic var.Deneyebilirsiniz.

özbilen

Yalnız basic ve visual basic 2008 arasında çok fark var. Bu konuda başka bilgi sahibi kimse yok mu ?
özBilen

heartsmagic

http://goo.gl/Ze7bZ

Ubuntu üzerinde ısrarla VB düşünüyorsan ilk bakacağın kaynak yukarısı olsun. Bana da pek makul görünmüyor VB meselesi. Eğer Windows üzerine çalışacaksan cidden Windows ortamı sağlamalısın bu iş için kendine. Daha sonra işler iyice karışabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

özbilen

özBilen