Bir sayfa için bağlantıyı kesmek mümkünmü

Başlatan Tomas, 22 Ocak 2012 - 18:59:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tomas

İnternette bazı sayfalar video yüklüyor, diğer sekmelerde gezinmemi engelliyor. Özellikle diğer sekmelerde daha önemli yüklenmesi gereken video varsa, diğer sekmelerin interneti görmesini engellemek gerekebiliyor. Çok eskiden Firefoxta ESC tuşuna bastığımda o sekmedeki flash videolar internetten downloadı durduruyordu. Şimdi o da yok anladığım kadarıyla. Neyse sonuçta Chromium da ben bunu yapabilmek istiyorum. Bildiğiniz eklenti veya greasemonkey scripti varsa paylaşırsanız sevinirim.

alquirel

Flash Block eklentisiyle sitelerdeki Flash içeriklerin otomatik olarak yüklenmeye başlamasını engelleyebilirsin.
https://chrome.google.com/webstore/detail/cdngiadmnkhgemkimkhiilgffbjijcie

Tomas

Tam anlatamamışım.. Bahsettiğiniz eklentiyi biliyorum fakat benim rahatsız olduğum reklamlar değil. Sayfada bağlantıyı kesmek istiyorum. Mesela youtubeye bakarsanız flash videolarına sağ click yaptığınızda "stop download" diye bir seçenek çıkıyor. Fakat bu youtubenin sağladığı bir özellik olduğundan sadece youtube de olabiliyor. Ben bunu gittiğim her sayafada yapabilmek istiyorum.

alquirel

İstediğin şeyin videolara yönelik olmasını istediğini biliyorum.
Bu eklenti de sadece reklamları değil videoları da engelliyor.
Sen üzerine tıklarsan video içeriğini yüklemeye başlıyor.

Diğer sitelere Youtube'dakine benzer etkiyi yapacak eklenti var mı bilmiyorum. Olduğunu da zannetmiyorum, çünkü bahsettiğin şey flash oynatıcının bir özelliği olarak geliyor. Yani oynatıcı olarak görev yapan o harici flash dosyasının içine müdahale etmesi lazım bir eklentinin öyle bir özellik eklemesi için.

Ama bu eklentiyle, diğer sayfaların yüklenmesi bittikten sonra istediğin videoyu izlemeye başlamak gibi bir yöntem uygulayabilirsin.

Tomas

Doğru. Dışardan bakınca basit bir istek, ama istediğimi tüm sayfalarda yapmak çok zor. Ama yinede çözümleriniz için teşekkürler :)

Mesajı yazarken aklıma geldi. Chromium her sekmeyi farklı processte çalıştırıyor, böylece sekmelerin birbirinden bağımsız çalışmalarını sağlıyor. Linux'ta da process yönetimi son derece kolay ve mükemmel. Hemen system monitoru açıp gerekli sekmeyi stop ettim. Video ve sayfa öylece durdu. Tarayıcı diğer sekmelerde hiçbir sıkıntı yaşamadı. Yeniden system monitorden processi resume ettirince tarayıcı videoyu yüklemeye dahi devam etti. Chrome eklenti API sinin şu anlık böyle bir şeye izin vereceğini pek sanmıyorum. Bu yüzden şimdilik eklentiyle zor olur bu iş. Ama javada chrome processlerinden sekme adı bilgisini alabilirsem, bunun için sistem tepisinde duran program dahi yazabilirim :) Bu özellik benim için ve özellikle interneti yavaş olan kullanıcılar için çok önemli.