Pic Programlayıcı

Başlatan eldirr, 29 Ağustos 2008 - 01:06:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erginemr

Yol yakınken Tkinter yerine GTK/Glade arayüzü ile program yazmayı da düşünebilirsiniz. Öğrenilmesi Tkinter'den zor görünüyor, ama karşılığında Gnome ile çok daha uyumlu, güzel arayüzler tasarlayabilirsiniz:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1204.0

eldirr

Açıkçası GTK ile başlarsam kendi bildiğim dil olan C ile başlarım çünkü C'yi daha severek kullanıyorum ve daha alışkınım, elimdeki program da python. Yani bu durumda eldeki 1000 satırlık programı da tekrar C ile yazmam gerekir.

Bilmiyorum aslında önümde de 20 günlük bir süre var bu işleri yapabilmek için. Vakit yeterince bol.

En iyisi biraz da GTK ve C ile ara yüz üzerine çalışayım. Eğer sararsa oturup eldeki programı da C'ye port ederim bir şekilde :)

heartsmagic

Sorun edilecek bir durum yok, başlık gayet güzel gidiyor :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eldirr

Evet GTK'e başladım ve önceki Tkinter ile yaptığım ara yüz seviyesine tekrar eriştim 2 saat içerisinde. GTK ile Tkinter arasında dağlar kadar fark varmış tabii.. Fakat şimdi pythonda yazılmış tüm programı C ile baştan yazmam gerekicek :)

Son hali aşağıdaki gibi ara yüzün. Ama tabii bu sadece şu an için temel fonksiyonları denemek için oluşturduğum bir şey. Temel fonksiyonlar oturduğunda biraz daha estetik öğe katmaya çalışıcam.

[IMG]http://img413.imageshack.us/img413/5944/screenshotzo3.th.png[/img]

Merak ettiğim bir şey var ama. Butonlar içindeki yazılar sanki aşağı yapışık gibi. Bir tek resimde görülen 'OK' tuşunda öyle bir şey yok. Onu da ben yazmadım. Bunun bir ayarı falan mı var? Yoksa temadan mı kaynaklanıyor?

Bir de bu kadar uğraşıyorum ama kaç kişi kullanıcak bu programı pek emin değilim :) Yine de çok zevk aldığımı söyleyebilirim yaparken.

heartsmagic

Hiç kimse kullanmasa bile sen neler neler öğreniyorsun, bu bile ne kadar güzel bir katkıdır sana. Kaldı ki illa kullanan çıkacaktır. Belki bir gün sen bırakırsın, bir başkası devam ettirir. Zevk almansa cabası :)
Eline sağlık.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.