Linux Oyunları

Başlatan halitalptekin, 03 Ocak 2012 - 22:35:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halitalptekin

Açık kaynak oyun sayısı ve kalitesi Linux kullanıcılarının en çok yakındığı konuların başında gelir.Çünkü Linux için önceden alıştığımız efsane oyunlar yok.Onların benzerleri ve farklıları var.Tabi buda insanlara zor geliyor.Yılların alışkanlığını kısa sürede bırakmak kolay değil.Bunun için bazıları kolay yol bulmuş.Sanal makine açıp oyunları orda oynuyorlar.Buda doğal olarak performans kaybı sağlıyor.En iyisi Linux için geliştirilmiş oyunları oynamak.Gerçekten * bir şey kaybetmez.Hatta kazanırsınız.

Ben bugün sizlere hem kendimin hemde genel olarak Linux kullanıcılarının en çok sevdiği oyunlardan bahsedeceğim.

1-)
Battle For Wesnoth
David White tarafından 2003 yılında açık kaynak kodlu olarak yayınlandı.Gayet zevkli ve başarılı bir strateji oyunudur.Güçlü yapay zekası ile gerçekten eğlenceli anlar yaşatıyor.35 farklı dilde 1 milyondan fazla kez indirilen bu oyunu kesinlikle denemelisiniz.
2-) Nexuiz
Gnu Lisansı ile 2005 yılında yayınlanmış çok başarılı bir oyundur.Oyunda aynı doom gibi bir adamı yönetiyoruz.En güzel yanlarından birisi de multiplayer olarak oynanması.Bunun yanında oyunda bot eklemeside yapılabiliyor.
3-) America's Army
2002 yılında çıkmış bu oyunda adından da anlaşılacağı gibi Amerikan Ordusu ile ilgili.Multiplayer olarakta oynanabilen oyun gerçekten bağımlılık yaratabilecek seviyede.Dikkatli oynanmasını tavsiye ederim.
4-) Tremulous
200.000 den fazla indirilmiş ve alanında ödül almış bir oyundur.Oyun içerisinde Gloom ve Natural Selection adında iki seçenek vardır.Gloom Quake2,Natural Selection Half-life modudur.Önceden verdiğim 2. ve 3. oyun ile aynı mantığa sahip bir oyundur.
5-) Tux Racer
Linux'un maskotu Tux'un yarış yaptığı bu oyun belkide aralarındaki en zevklilerden birisidir.Açık kaynak kodlu,3 boyutlu olan bu oyunda multiplayer desteğide olması onu bu listeye almamda en büyük etkenlerden olmuştur.
6-) World Of Padman
Quake 3 motorunu kullanan komik tarzda bir oyundur.Oynanmasını tavsiye ederim.
7-) Vendetta
MMORPG tarzı oyunlardan birisidir.Mac ve Linux için versiyonları vardır.Tek kötü yanı tamamen ücretsiz olmamasıdır.
8-) Alien Arena 2007
Linux üzerindeki FPS oyunların en başarılılarından birisidir.2007 yılından sonra Windows,Linux ve FreeBSD için versiyonları çıkmıştır.
9-) Urban Terror
Urban Terror Quake III Arena motorunu kullanan benimde Linux üzerinde sürekli oynadığım oyundur.Bence Linux için yapılmış çok kaliteli oyunların başında gelir.Kesinlikle oynamalısınız.
10-) A Tale In The Desert
Zevkli bir strateji oyunudur.Her ne kadar Age Of Empires'ın yerini tutmasa da gayet güzel bir oyundur.
11-) Second Life
Sanal dünya oyunudur.7 milyondan fazla kayıtlı üyesi vardır.Linux için çok kaliteli bir oyundur.Oynanmasını tavsiye ederim.
12-) Savage 2
Fps,Rpg tarzı strateji oyunudur.Benim favorilerim arasındadır.Kesinlikle oynanmasını öneririm.13-) Warsow
Fps tarzı 3 boyutlu Windows ve Linux için geliştirilmiş bir oyundur.Kalitesini oynanabilirlikten aldığını söyleyebilirim.
14-) TrueCombat: Elite
Farklı platformlarda çalışan çok zevkli bir oyundur.
15-) Frozen Bubble
Windowsta birçok benzeri olan bu oyuna multiplayer özelliğin eklenmesi ile ayrı bir boyut kazanmıştır.Gayet zevkli bir oyundur.
16-) The Open Racing Car Simulator
OpenGL teknolojisi kullanışmış bu oyunda adındanda anlaşılacağı gibi araba simulasyonu ile ilgili.Araba yarışlarıyla ilgi kişiler için önerilir.
17-) FlightGear
Uçak simulasyonların bizim için her zaman çok farklı bir yerde olmuştur.Çok fazla oynanmasa da sürekli takipçileri vardır.Bunlardan biriside benimdir.Gerçekten öneririm.
18-) Frets On Fire
Notalar ile ilgili olduğunu düşündüğüm bu oyunu açıkcası hiç oynamadım.İlgili kişilerin oynamasını tavsiye ederim.Çünkü yapımcı firması gayet sağlam.
19-) Scorched 3d
3 Boyutlu çok zevkli bir oyundur.Birçok listede ilk üçe girmeyi başarmıştır.Oynanması önerilir.
20-) ManiaDrive
Araba yarışı sevenler için akrobasi oyunudur.
21-) Warzone 2100
Gerçek zamanlı strateji oyunudur.Benim gibi strateji sevenlerin hoşuna gideceğini düşünüyorum.
22-) Spring
Ağ bağlantısı ile oynanabilen çok zevkli bir oyundur.
23-) Battle Tanks
Çok fazla özellik istemeyen minimal bir oyundur.
24-) Excalibur: Morgana's Revenge v3.0
Müzikleri ve hikayesiyle çok orjinal bir oyundur.

Not : Resimler ile birlikte eklemedim.Eğer hoşunuza giden olursa ön bilgi için BURADAN resimlerine ulaşabilirsiniz.

eribol

Çok fazla oyundan anlayan biri değilim, hatta bağımlılık yapan oyunlara bağımlı olmak için çaba sarfedip bir haftada sıkıldığım da olmuştur. Basit oyunları seviyorum açıkçası ve bunların başında da neverball gelir. Bana inanılmaz eğlenceli geliyor.

halitalptekin

Bende aynı sizin gibiyim.Oyunlar ile pek aram yok.Ama bir arkadaşımı Linux ile tanıştırdım.Ondan sonra başıma kaktı hani hiç oyun yokmu diye.Sırf onun için araştırma yaptım :D

KemalALKIN

America's Army = Sadece windows sürümü ve windows sürümüde steam üzerinden indirilebiliyor (sitesinde öyle).
TrueCombat:Elite = İndirme sayfası pert olmuş, daha önce farklı bir yerde sitesini bulmuştum ancak ondada galiba inmemişti oyun veya açılmıyordu.
www.tckemal.ist