Compiz'i Çalıştıramadım

Başlatan crom, 10 Ocak 2012 - 04:25:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

crom

iyi günler ubuntu-tr ailesi

Ubuntu 11.10 yeni kurdum ve kurulum biter bitmez önce dil ayarları ardında da güncellemeleri otomatik yaparak sistem hazır hale geldi daha sonra nvidia geforce gt520m cuda olan ekran kartımı sorunsuz bir şekilde yükledim ardından Compiz uygulamasını ubuntu yazılım merkezinden pc ye yükledim yükledikten sonra Ana Menü - Sistem Araçlarında bulunan Compiz Fusion Icon'a tıklayıp aktif etmek istiyorum ama ona tıkladığım zaman hiç bir şey olmuyor açılmıyor daha sonra Ana Menü - Diğer - CompizConfig Ayar Menüsüne tıkladığım zaman compiz ayarları açılıyor bu ayarları sitenizde bulunun konu anlatıma göre yapmama rağmen bir türlü efektleri çalıştıramadım ne su damlası ne alev ne de küp olayı hiç bir efekt çalışmıyor. Sorun nedir acaba ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Düzenleme notu:
Lütfen yazının tamamını kalın yazmayınız.

decent

Hoşgeldin @crom,
Öncelikle şunu belirtelim, geçmiş sürümlerde kullandığımız bazı compiz özellikleri ve eklentileri geçmişte kaldı.

Compiz kullanmak istersek gnome klasik oturumunu öneriyorum. Çünkü Unity tarafı compiz tabanı ile çalışmasına rağmen en küçük karmaşada kullanıcıyı masaüstü duvar kağıdı ile karşı karşıya getirmektedir.

Konu ile ilgili geniş bir yazı yazmayı düşünüyorduk, şu ana kadar yazabilmiş değiliz.

Aşağıdaki bağlantıdan ve benzer bağlantılardan bilgi edinebilirsiniz.
http://vimeo.com/23112300

crom

peki compiz'i en iyi çalıştıran bir sürüm var mı ya da kubuntu , xubuntu gibi sistemlerin hangisinde daha iyi çalışır daha iyi verim alabiliriz

decent

Ubuntu 11.10 için benim kullandığım özellikler:

crom

sistemi tekrardan kurdum tekrar denicem bakalım bu sefer olucak mı resimler için teşekkür ederim peki bunları aktif etme tuş fonksiyonları nasıl sadece bir kullandığınız bir efektn ayarlarına resim şeklinde ekleye bilirseniz çok sevinirim

decent

@crom,
Resimleri buraya ekleme amacım, Ubuntu 11.10 ile compizi ne seviyede kullandığımı göstermek içindi.
Genellikle kullandığım seçili maddeler bunlar, yani varsayılan ayarlardır.

crom