[Cözüldü]LibreOffice Almanca imla denetimi.

Başlatan berat01, 29 Aralık 2011 - 16:57:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berat01

Merhaba arkadaslar,

LibreOffice'de Almanca imla denetimi yapmak icin ne yapmak gerek bilen var mi? Su an hicbir dilde denetim yapamiyorum. Araclar-->Secenekler-->Dil Ayarlari-->Yazim Yardimi bölümünden Otomatik Denetle kutusunu isaretledim. Araclar menüsünden Imla Denetimi ve Dilbilgisi bölümüne de baktim ancak ne yapmam lazim bulamadim.

Forumdan arastirdigim kadariyla Zemberek diye bir program yüklemem lazimmis. Zemberek ile Almanca imla denetimi de yapabilir miyim yoksa sadece Türkce denetim mi oluyor?

Ayni sekilde Zemberek Ingilizce denetim de yapabilmekte mi?

Simdiden cok tesekkürler.

Not: Sistem dili Türkce.

speakerXXL

Zemberek ile sadece Türkçe denetimi yapabilirsiniz. Aşağıdaki kodu uçbirimden çalıştırıp libreoffice-zemberek paketini yükleyiniz.

sudo apt-get install libreoffice-zemberek

Eğer çalışmazsa Araçlar menüsü => Dil => Tüm Metin İçin => Varsayılan Dile Sıfırlayı seçip Libreoffice'i yeniden başlatmayı deneyiniz.

if

@berat01, gerekli paketler olmadıktan sonra yapmaz. libreoffice-l10n-de, hunspell-de-de en azından kurulmalı.

berat01

Zemberek ise yaradi.
libreoffice-l10n-de ve hunspell-de-de paketlerini indirdim ve hic bir ayar yapmadan almanca denetimi yapmaya basladi.
Aslinda cok kolaymis hepsi yazilim merkezinde bulunan paketler ama ne indirmem gerektigi bilmiyordum.
Tesekkürler.