[Çözüldü] c++ derleme ile ilgili bir istek

Başlatan apocuk, 04 Aralık 2011 - 14:41:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

apocuk

Arkadaşlar benim yazdığım bir kod var ve bu kodu derlerken çok uzun bir satır oluyor
derleme şu şekilde
g++ -O2    dosya.cpp /usr/include/c++/4.6/func1.o /usr/include/c++/4.6/func2.o /usr/include/c++/4.6/func3.o   -o dosya..exe
ben her seferinde ekranda bu iletiyi görmek istemiyorum. usr/include.. ile başlayan dosyaların görüntülenmesini
engellemenin yolu var mı? yani ben şöyle bir şey istiyorum kısaca
g++ -O2    dosya.cpp  gerekli_dosyalar dosya.exe
gibi bir şey yapmanın bir yolu var mıdır acaba?
Mecburiyet Esaretin Diğer Adıdır.....
http://abdurrahmanakturk.wordpress.com/

sem

Bunların hepsini bir bash dosyasına kaydedip ismini derle.sh olarak kaydedebilirsniz.

Daha sonra ./derle demeniz yeterli olacaktır. Ya da çevre değişkenlerine ilgili dizinleri bir parametre olarak ekleyip bu parametre de dahil edilebilir diye düşünüyorum...

derle.sh dosyasına çalışma izni vermeyi unutmayınız... =)

Kolay gelsin..
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

apocuk

ilk dediğinizi uyguladım ve başarılı bir şekilde oldu, ikinci dediğinizi de denemek istiyorum
"Ya da çevre değişkenlerine ilgili dizinleri bir parametre olarak ekleyip bu parametre de dahil edilebilir."
dahil edebilme ile ilgili bir fikriniz var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

sem

İlk satırda gerekli dosyaları ayarlayıp ikincisinde derlemeye dahil ediyoruz... Tabi dosya.cpp olmadığı için derlememiz hata ile sonuçlanıyor aynı şekilde object dosyalarını da bulamadığından yakınıyor...

semetey@oneiric:~$ export GEREKLI_DOSYALAR="/usr/include/c++/4.6/func1.o /usr/include/c++/4.6/func2.o /usr/include/c++/4.6/func3.o"
semetey@oneiric:~$ g++ -O2    dosya.cpp  $GEREKLI_DOSYALAR dosya.exe
g++: error: dosya.cpp: No such file or directory
g++: error: /usr/include/c++/4.6/func1.o: No such file or directory
g++: error: /usr/include/c++/4.6/func2.o: No such file or directory
g++: error: /usr/include/c++/4.6/func3.o: No such file or directory
g++: error: dosya.exe: No such file or directory
g++: fatal error: no input files
compilation terminated.

EK: .exe uzantısının bir anlam ifade etmediğini biliyorsunuzdur fakat ben yine de üstünden geçip, altını çizmiş olayım =)

Kolay gelsin...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

apocuk

sem

Rica ederim, sorun çözüldü ise başlığı ilk iletiyi düzenleyerek etiketleyebilirsiniz... Böylece yetkili arkadaşlara yardım etmiş olursunuz =)... İyi çalışmalar...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Aralık 2011 - 20:08:42

EK: etiketlemişsiniz zaten fakat ilk iletiyi yaparsanız daha etkili olacaktır her yerden gözükmesi açısından =)
Burası dünya?

alquirel