[Çözüldü]Ubuntu kurulumu biçimlendirme aşamasına gelince donuyor

Başlatan smartb0y, 04 Aralık 2011 - 11:13:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

smartb0y

Arkadaşlar dün Ubuntu'yu tekrar yükleyecektim. Disk'i silip tekrar oluşturdum, tam kuruluma geçerken bilgisayarım dondu. Yeniden başlatıp tekrar kuruluma geçtim, ancak her denememde disk biçimlendirme bölümüne girmeden hata veriyor. Hatayı tam hatırlamıyorum ancak diskmgr veya partmgr diye bir şey diyor. Hata kodu da yanlış hatırlamıyorsam 104'dü. Ne yapabilirim?

PS : Diskmgr ve partmgr diye aratmama rağmen çözüm bulamadım :(

bytan

Kurmaya çalıştığın sürümü ve hatayı not alıp aktar.

Ayrıca yapacağın aramada kurulum sorunları, kurulumda hata gibi kelimeleri seçersen çeşitli önerilerimizi göreceksin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

smartb0y

@bytan, aldığım hata "ubi-partman crashed" hatasıymış.
Yaptığım aramada da Install Ubuntu yerine Try Ubuntu'yu seçip ordan yükleme yapın deniliyor ancak ben yine aynı hatayı alıyorum.

Sürüm : 11.10 Oceiric Ocelot
Hata : "ubi-partman crashed" başlıklı; "ubi-partman failed with exit code 141" şeklinde devam eden hata. Gizlilik şartlarını geçtikten hemen sonra geliyor. Daha doğrusu geçemeden.

heartsmagic

USB'den mi kuruyorsun? Launchpad üzerinde bir dolu hata kaydı var ama tek bir sebep göremedim ben. Bazıları çözüm için dört tane birincil bölümden bir tanesini silince sorunun ortadan kalktığını söylemişler ama çok nezih bir çözüm gibi gelmedi bana bu. Bazıları da belleklerinin bozuk olduğundan şüphelenmişler.

Dört tane bölüm varsa sende birini silip, önce uzatılmış bir bölüm ardından bunun altına diğer bölümleri açıp dener misin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

smartb0y

Hayır CD'den kuruyorum, bu gidişle USB'den kurcam.. Ve 2 bölüm var birince Windows kurulu diğerinde Ubuntu kurulu. Ayrıca bölümlere ulaşamıyorum ki sileyim :(

heartsmagic

Gparted ile bakınca da göremiyor musun? Gerçi görsen de durum benim söylediğim gibi değil demek ki, dört bölüm varsa yapacak bir şey kalmıyor. Tavsiyem, temiz bir ISO indir, md5 bütünlüğünü denetle, ardından USB veya CD ile yeniden kurulum dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

smartb0y

ISO'yu tekrar indirip flash ve CD ile denedim kurulumu, yine aynı hata :\ Üstelik CD'de sorun olsa daha önce kuramazdım.. Hem kendi makinemdekini o CD'den kurmuştum, hem de bugün arkadaşa kurdum. Biraz önce de ISO'yu tekrar indirip yazdırdım.

GParted'a nasıl ulaşabilirim? Bir programla format atabilirsem D sürücüsüne sorun çözülür gibime geliyor :\

decent

Alıntı yapılan: smartb0y - 04 Aralık 2011 - 23:44:59
ISO'yu tekrar indirip flash ve CD ile denedim kurulumu, yine aynı hata :\ Üstelik CD'de sorun olsa daha önce kuramazdım.. Hem kendi makinemdekini o CD'den kurmuştum, hem de bugün arkadaşa kurdum. Biraz önce de ISO'yu tekrar indirip yazdırdım.

GParted'a nasıl ulaşabilirim? Bir programla format atabilirsem D sürücüsüne sorun çözülür gibime geliyor :\

(CD ile başlatılan) Canlı sisteme gparted uygulamasını yükleyip kullanabilirsin.

CD ile başlatıp masaüstünü gördüğünde uçbirimden;
sudo apt-get install gparted
gksu gparted

komutlarını yürütürsek gparted karşımıza gelecektir.

smartb0y

@decent, teşekkürler; deniyorum hemen.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Aralık 2011 - 00:41:28

GParted zaten yüklü gelmiş. Çalıştırıp eski yükleme dizinimi sildim, tekrar oluşturup kuruluma geçtim. Sorun çözüldü. Live CD'deyim çok kasıyor ibareyi düzeltemiyorum, düzenleyip konuyu kapatabilirsiniz.

alquirel