[Çözüldü] Localde php klasorleri erişim hakkı ve mysql

Başlatan karakayahakan, 01 Aralık 2011 - 21:53:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karakayahakan

Öncelikle  uzun zamandır takip etmediğim ama eksikliğini duydugum birseydi Ubuntu. Lakin artık iyice eğilmek istiyorum üzerine. resmi bir kurumda bilgi işlem personeli olarak çalışıyorum. Guvenlik benim icin çok önemli o yuzden linux tabanlı bir FTP uzerinde çalışmak istiyorum.

Php öğreniyorum ve Ubuntu 11.10 sürümü kurulu pceye Apache, mysql,php5 ve phpmyadmin kurulumunu tamamladım. Localhoste erişimim html dosyaları icin sorunsuz ama php dosyalarımı çağırdığım klasorlere erişim iznim yok uyarısı alıyorum. Formdaki birçok önerinizi denedim ama hala root yetkisine sahip değilim. Aslında sıkıntı root olmamdan ziyade localhost, index.php'ye gittiğinde css dosyalarımı çekmiyor. Klasor yolum dogru ama css klasoru kilitli ve bende erisemiyorum. :(

Umarım dogru yere açmisimdir konuyu. Acemiliğime verin. Mysql ile ilgili problemimi sanırım bunu çözünür paylaşmam daha dogru olacak.

alquirel

Kullandığınız FTP uygulamasında dosya izni değiştirebiliyor musunuz?

karakayahakan

Kurulumu is yerimde yapmıştım.  var/www .. Yolunda bulunan proje klasorlerim uzerinde kilit simgesi var. Komut satırı ile izinleri bırakmıştım ama hala erişim iznini alamamıştım. Foruma üyelik onayım hemen gerçekleşmeyince yazamadim. Daha detaylı bilgiyi paylaşayım. Teşekkür ederim ilginiz icin.

alquirel

Pardon, yerelde olduğunuzu es geçmişim.

Son iletinizden sorunun devam ettiğini anladım.

Şu komutu bi yürütelim.
sudo chmod -R 777 /var/www

karakayahakan

@alquirel teşekkür ederim. Komut işe yaradı.Sanırım ben klasöre izin vermek yerine süper kullanıcı yaratmaya çalıştım. Hatam burada

ilgin için teşekkür ederim.