Punkbuster Ubuntu'ya kurulabilir mi?

Başlatan sireno52, 23 Kasım 2011 - 15:33:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sireno52

selam arkadaslar ben steam uzerinden  americas army 3 kurmak istiyorum fakat punkbuster  sorunu cikti bu punkbuster  i nasil kurabilirim bir de unutmadan  benim americas army3 de hesabim var gecen gun amercas army 2.5 surumunu  ubuntuya kurdum ama  2.5 surumunde hesabim olmadigindan oyuna giremedim 2.5e hesap  nereden aciliyor?.. simdi sorarsiniz kesin birini kuruyorsun oburunu neden kuruyorsun diye ben birinden biri calismassa  diye kuruyorum :)
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

KemalALKIN

Şimdi biraz karmaşık anlatımınıza rağmen fikirlerimi yazayım. Steam winehq üzerine kurulabilir/çalıştırılabilir ancak winehq hem gerçek bir windows değil hem de lisans/patent olaylarından dolayı içerisinde DirectX gibi olaylarla gelemez. DirectX gibi .dll benzeri kitaplık dosyalarını wintericks üzerinden kurabilirsiniz. Ancak çakışma yaptığı ve bazı oyun veya programlarda ters işler oluşturabilir. Sizin oyuna gelince bize sürüm vermeniz çoğunluğumuza ve hele ki linux camiasında sorduğunuz için oyunun sürümlerini tahmin edemeyiz. Ancak winehq.org adresine girip appdb kısmından arama yapsaydınız o oyunun çalışıp/çalışmama oranının test edildiyse görme imkanınız olacaktı. Punkbaster olayına gelirsek ben onu bir ara çalıştırmıştım bir oyun için test ederken. Ancak Punkbaster kullanan Battlefield Play4Free oyunu çok sorunlu oldu ve bir kere oyuna girişimi tamamladım ancak sorun oldu ve daha sonra hiç giremedim. Need For Speed World Play4Free oyununda ise benzer bir olay Akamai var oda sağlıksız çalıştığından oyun buna benzer oldu ancak çalışma oranı "Gold" yani altın olarak geçiyor. Son olarak size özetlersem; oyunlardaki (özellikle online) guard/koruma teknolojileri gerçek Windows olmadan çalışmıyor veya aşırı sorunlu oluyor.

Size önerilerim; (Oyun için)

1- VMware Workstation son sürümünü sitesine üye olup try kısmından indirin ve onda Windows için olan aynı sürümün seri numarasını girin. Ancak Mac OS X ortamındaki benzer yazılımlar veya orta seviye yeterli olan Windows sürümündeki çalışma performansını almanız beklenemez. Not: Linux sistemi için olan VMware gibi sanal bilgisayar programları yeni çekirdeklerde çalışmaz.

2- Oyun çok oynuyorsanız Linux sisteminin yanında kurulu bir Windows bulundurun.

3- Benim gibi oyunlardan arının.
www.tckemal.ist

sireno52

bu islerde epey hasir nesir olmussunuz anlasilan son bir soru ben steam uzerinde counter strake ve team fortress 2 kurdum oyun aciliyor ve de oynaniyor ama sanki bu oyunlarda  lag varmis gibi donmalar oluyor oyunda bunun sebebi nedir acaba?
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

Ozmo

Alıntı yapılan: sireno52 - 23 Kasım 2011 - 16:09:23
bu islerde epey hasir nesir olmussunuz anlasilan  son bir soru ben steam  uzerinde  counter strake ve team fortress 2 kurdum oyun aciliyor  vede oynanila biliyor ama  sanki  bu oyunlarda  lag varmis gibi donmalar oluyor oyunda bunun sebebi nedir acaba

arkadaşımın bahsettiği gibi tam bir winehq tam bir windows değil o yüzden lag varmış gibi oluyor (yakında yaparlarsa şaşmam)...

ayrıca sözü gecen program windows altında servis olarak yerleşiyor winehq windows servislerini desteklemiyor bildiğim kadarı ile ile yani o program winehq ile çalıştırman mucize olur :)

Ve selam kolay gelsin...

aurora

Ubuntu üzerinden Call Of Duty 4 oynamıştım. O zaman Punkbuster kurulmuştu sanırım Wine ile. Üstelik online oynuyordum oyunu ve donmalara karşı compizi kapatınca tam performans almıştım. Ses sorununu çözmeye çalışırken de anakartı yakmıştım. :(

KemalALKIN

sireno52;
DirectX gibi temel ve gereksinim duyduğu paketleri wintericks ile kur belki geçer. Ancak oyunlar çalışsa bile donmalar gibi olaylar oluşacaktır. Crysis çalıştıran adamda bile oluyor ama bunu söylemiyor. Bir de bazıları sahte video paylaşıp çalışıyor süsü veriyor videolarda.

aurora;
Punkbaster kuruluyor. Ancak o oyun tamamen online tarzı ise çalışmıyor. (Guard benzeri oluşum varsa sorunlu oluyor.)
www.tckemal.ist