Wine sorunu

Başlatan hayspat, 26 Nisan 2009 - 02:10:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hayspat

Wine yi çalıştırdığım zaman bilgisayar çok kasıyor. Sorun Wine de mi Ubuntu da mı ? Ver:9.04

zeitgeist

Wine de ne çalıştırıyorsun? Wine, Windows yazılımlarını Linux ortamında kullanmanıza yardım eden bir yazılım ama tüm uygulamalardan yüksek performans beklenmemeli.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

hayspat

Tabiki biliyorum :) Daha öncede wine kullandım :)
Örnek vereyim; Mount&Blade'i kurarken o kadar kastı ki ...
Hadi sabrettik sonra launcheri açtım 5 dakika bekledim.  Bu kadar da düşük performans olamaz ki :)

tasy

terminalde top komutunu verip wine ile uygulamalarını aç. Sonra terminalden cpuyu çok tüketen uygulamaya bak. En azından hata tespitinde yardımcı olur ve daha iyi çözüm bulabiliriz.

Malik

Peki daha önceden de wineyi kullandığınız zaman bu programları da denemiş miydiniz? denediyseniz şu an mı yavaş geldi size? ayrıca sisteminizde bir yavaşlık var mı yoksa sadece wine ile mi oluyor bu yavaşlık?
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

hayspat

Evet bu programları da kurmuştum. Sadece bunlar da değil wine çalıştığı anda cpuya aşırı yükleniyor. Sistem de (Ubuntuda) en ufak bir yavaşlık yok tek sorun winede.

Sistemim:
Q6600
HD4870
Kingston 1200 Mhz 2*2 Ram

hayspat

Sorunu çözdüm. Wineyi silip tekrar kurdum oldu.

Edit:

Oldu sanmışım olmadı :) İlk açtığımda çok takılıyor sonra düzeliyor en sonunda tekrar takılmaya başlıyor. Cpu kullanıma baktım normal.. Sorunu bir türlü anlayamadım.

Malik

Bir sorun olduğunu düşünmeyin. Çünkü wine de zaten hemen hemen tüm programlar normale göre yavaş ve kasılarak çalışıyor. Sizin kurduğunuz programlarda da wine zorlanıyor olma ihtimali çok yüksek. Yapabileceğiniz ya da yapılabilecek bir şey yok sanırım. Sadece sisteminizi güncel tutun ve wine nin daha performanslı çalışmasını bekleyin.
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

hayspat

Sırf bunun için pardus yükledim ve hiç bir sorun yoktu tıkır tıkır çalışıyor. Wineyle program açtığım zaman ilk başlarda çok kasıyor, sonra geçiyor ( Bazen çok uzun sürebiliyor ). Nedenini hala anlayabilmiş değilim.

heartsmagic

Wine sürümleri aynı mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hayspat

Evet aynı 1.1.9.
Stable diye 1.0.1 i de denedim sonuç aynı.

AbkHaZiaN

9.04 de winede bir şey var Cs oynuyorum bazen 8.10da daha hızlıydı 9.04 ile alakalı bir şey olmalı.