[Çözüldü]Açılış Animasyonu Ve Kullanıcı Giriş Ekranı Çözünürlüğü

Başlatan rainblackk, 03 Ocak 2012 - 18:03:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rainblackk

Merhaba arkadaşlar ben ubuntunun açılış animasyonunu değiştirdim (şu güneş doğma animasyonu yaptım) ama sevmedim bunu eskiye nasıl dönebilirim?
2. olarak giriş ekranı (lightdm) çözünürlüğünü nasıl değiştirebilirim 1600*1200 olmuş ekran kartı sürücüsünü yükleyince düzeltemiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

Aequitas

Giriş animasyonundan kastın Burg olmalı. Ve anladığım kadarıyla çözünürlükten dolayı herşey birbirine girmiş olmalı. Bu nedenle eski grub ekranına dönmek istiyorsun sanırım. Bunun bir çözümü var. Grub Customizer adlı uygulamayı yazılım merkezinden yükleyebilirsin. Bu uygulama ile açılış ekranındaki çözünürlüğü istediğin değere çekebilirsin.
Grub Customizer'i Burg teması ile açtıktan sonra sırasıyla Tercihler>Görünüm>Özel Çözünürlük kısmına gelerek buraya istediğin çözünürlük değerini giriyorsun. Ayarları kaydedip kapatıyorsun, hepsi bu. Örnek olarak kendi çözünürlük değerimi veriyorum, ona göre bir değer girebilirsin. "1024x600x24" Sondaki 24 renk derinliği için. 8-16-24-32 gibi değerler girebilirsin.
Bu şekilde sorun ortadan kalkacaktır. İlle de burg'u kaldırmak istiyorsan o da halledilir. Ama o konuda kesin bilgim olmadığı için seni yanlış yönlendirmek istemem.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

rainblackk

deniycem ama animasyon dediğim hani acilirken normal mi recovry de mi acacagimizi seciyoruz sonra ubuntu yazisi altinda 4-5 nokta doluyor orasi ben onu degistirdim bir sorun yok ama goruntu hosuma gitmedi eskiye donmek istiyorum burada cozunurluk sorun olmuyor, sorun kullanici secip sifre girdigimiz ekranda basliyor monitorde hata penceresi cikiyor ama yinede girebiliyorum.  Şu an bilgisayarda degilim bilgisayara gecince resimli bir şekilde acikliyacagim :)

speakerXXL

Açılış sırasındaki Plymouth temasını, aşağıdaki kodları uçbirimde çalıştırarak kurabileceğiniz Plymouth Manager isimli uygulama ile değiştirebilirsiniz.

sudo add-apt-repository ppa:mefrio-g/plymouthmanager
sudo apt-get update
sudo apt-get install plymouth-manager

rainblackk

Evet kast ettiğim buydu çok teşekkürler :) animasyon sorunu halloldu

Edit:Çözüldü olarak değiştiriyorum konuyu arkadaşlar ilk mesajda belirttiğim 2. sorunu gerekirse ayrı bir başlıkta açarım :)