[Çözüldü] Lubuntu 12.04'de wrestool sorunu

Başlatan Paqe, 20 Mayıs 2013 - 13:49:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Paqe

10 senelik eski dizüstü bilgisayarıma lubuntu 12.04 kurmuştum. Nonpae işlemci olduğundan (Pentium M 1,50ghz.) 12.10 veya 13.04'ü kuramıyorum. Her şey düzgün ve sistem kaynakları çok az kullanılırken resimde görüldüğü gibi wrestool diye bir şey çıktı başıma. Bilgisayarda 256 ram vardı aldığımda 512 de ben takmıştım. 750 küsur ram varken işte bu wrestool neyse 400-500 mb. kullanıyor ve ikide bir çıkmaya başladı. Bilgisayar kilitleniyor neredeyse. Nedir bu wrestool, nasıl çözerim? Bilgisi olan var mıdır?

Ayrıca Lubuntu'dan başka sistem kaynaklarını az tüketen başka bir linux dağıtımı tavsiye eder misiniz? Kullanımı kolay olmalı ama, teşekkürler.

guopx

Hayati bir şey olduğunu sanmıyorum http://manpages.ubuntu.com/manpages/hardy/man1/wrestool.1.html
sudo apt-get remove icoutils komutuyla kaldırabilirsiniz.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

Paqe

Cevabınız için teşekkürler. Wine ve 1-2 windows programı kurmuştum. Bu yüzden mi oluştu sorun sizce? Nedenini merak ettim.

guopx

Evet icoutils paketi wine'ın bağımlılıkları arasında var. Kaldırmayı denediğinizde wine'ı da kaldırmak gerekli diye uyarı veriyor mu?
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

Paqe

Hayır her hangi bir uyarı vermedi. Uçbirimi incelediğimde arada playonlinux kaldırılacak yazdığını gördüm. Sorunsuz kaldırdı, umarım tamamen kurtulmuşumdur. Wine'ı da kaldırayım o halde. Çok teşekkürler.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Paqe

Son durum playonlinux'u kurarak wine'ı kurmuştum. @guopx'in verdiği kodu çalıştırınca playonlinux'u da sildi. Wine duruyor ve sorun ortadan kalktı, tekrar hızlı Lubuntuma kavuştum. Sorun çözülmüştür, teşekkürler.