[Çözüldü] Ubuntu 11.10 Boot sorunu

Başlatan delicoder, 19 Ekim 2011 - 14:28:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

delicoder

Merhaba Arkadaslar;

Uzun süre önce linux kullanmıştım yeniden kullanmak istedim ancak bir kaç problem ile karşılaştım.

11.10 versiyonunu indirdim . USB Stick ile deneme yaptım çalıtı. Daha sonra kurdum. Ancak kapatıp açtığım zaman boot edemiyor bilgisayarı. Harddiski bölümlemesi otomatik olarak yaptırdım. Olmayınca ben elle de yaptım yine olmadı. Laptop u sadece ubuntu ile kullanmayı hedefliyorum. O yuzden dual boot olayı yok.

Daha sonra 11.04 ve 10.04 versiyonlarında deneme bile yapamadım. Menu geliyor dene diyorum daha ilesi cıkmıyor.

Bu konuda ne yapabilirim .?

heartsmagic

11.10 için soruyorum. Kurulum bitiyor, yeniden başlatınca açılmıyor mu? Açılmıyorsa nerede kalıyor, ne hatası veriyor, son gördüğün nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

delicoder

Hocam kurulum bitiyor. Restart oluyor. Ancak boot kısmını bulamadığı için bios un boot selector u cıkıyor karsıma. Nereden boot etmek istersin diye ? Hard disk i seçiyorum. Sanırım hdd nin mbr ine bakıyor ve bişey bulamayınca yeniden aynı ekranı getiriyor. Yani bi şekilde ubuntu boot kısmını yazmıyor gibi geldi bana.

heartsmagic

Yeniden Grub2 kurulumu dene o zaman, forumda sabit anlatımı mevcut.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

delicoder

Sorunu çözdüm arkadaşlar. Tam emin değilim ama bios üzerinde birşeyler güncellendi sanırım.

@heartsmagic çok teşekkur ederim. :)