Ubuntu 11.10 64 bit Flash Sorunu

Başlatan Serhan, 15 Ekim 2011 - 16:49:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Serhan

Arkadaşlar ubuntu 11.10 kurdum ancak flash playerın 64 bit sürümünü bir türlü kuramadım. kimileri ubuntu partner deposunda var demiş ama kurulsa bile chromium ve firefox flash videoları doğru oynatmıyor yani flash 64 bit çalışmıyor. daha sonra eski firefox plugin flashı kursam bile videoları oynatmadı bende sıfırdan sistemi kurdum tekrar.

eskiden ppa ile sevenmachines'in derlediği flashı kullanıyorduk ama adam artık resmi 64 bit flashın çıktığını ve adobedan indirmemizi söylüyor.

bu sorunu aşabilen var mı? sorunsuz 64 bit flashı ubuntu 11.10a kuran var mı? Video izleyebiliyor musunuz?

ceddiguzel

Ben kurulum esnasında indirdim paketleri ... Sorun yok .......

Serhan

ubuntu yazılım merkezinden nasıl kurabilirim? ne yazmak gerekiyor 64 bit flash için? paketin tam adı ne?

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Serhan

Alıntı yapılan: bytan - 15 Ekim 2011 - 18:26:40
Sitesinden kurmamanın özel bir nedeni var mı?

http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/
Arkadaşım dediğin gibi yaptım ama olmuyor. şimdi hiçbir şey izlenmez oldu.

hayspat

Yazılım kaynaklarından partner deposunu aktif edin ve aşağıdaki komutları verin. Ben sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
sudo apt-get install --reinstall adobe-flashplugin
sudo apt-get autoremove

Serhan

Alıntı yapılan: hayspat - 16 Ekim 2011 - 14:48:43
Yazılım kaynaklarından partner deposunu aktif edin ve aşağıdaki komutları verin. Ben sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
sudo apt-get install --reinstall adobe-flashplugin
sudo apt-get autoremove

teşekkürler fakat benim anlamadığım, güncelleme geldiğinde kendisini otomatik güncelleyecek mi? bi de bu kurduğumuz 64 bit di mi? kurduktan sonra flash çalışıyor fakat yükleme merkezinde adobe-flashplugin diye aratınca yüklü diye gözükmüyor.

heartsmagic

Eğer son olarak @hayspat'ın önerisini uyguladıysan kurulan Flash 64bit desteğe sahiptir. 11.10'la beraber depolardaki Flash paketi (11 sürüme sahip olan) 64bit desteği ile beraber geliyor.

Haliyle, güncelleme geldiğinde kendisi yükleyecek elbette. Flash diye arama yaptığında kurulu bir şeyler göreceksin. Şu an sorunun çözüldü mü?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Serhan

@heartsmagic hayspatın dediklerini yaptım ama yazılım merkezinde flash diye aratınca iki tane flash çıkıyor.

1. adobe flash plugin diye geçiyor ve kod adı: adobe-flashplugin:i386 11.0.1.152-0oneiric1

2. adobe flash eklentisi diyor ve kod adı: flashplugin-installer 11.0.1.152ubuntu1

1.si 32 bit gibi geliyor, ikincisi ise kurulu gelen flash eklentisi oluyor. hayspatın dediklerini yaptıktan sonra sorunsuz çalışıyor ama yazılım merkezinde yüklü diye gözükmüyor. zaten hayspatın dediğini yapmadan önce 1.sini kursam ikincisini kaldırıyor ve flashı oynatmıyordu sonra ikincisini yüklesem 1.sini kaldırıp flashı yine oynatmıyordu. 2.si yüklü geldiğine göre aramada çıkan diğer flash 1.si oluyor ve onda da i386 ibaresi var. zaten hayspatın dediğini yaptıktan sonra autoremove diyince bütün i386 eklentilerini kaldırdı.

yazılım merkezinde niye yüklü gözükmüyor onu çözemedim.

heartsmagic

Onlar zaten kurulu olur. Şu çıktıyı görebilir miyiz?

dpkg -l | grep flash

Serhan

serhan@serhan-Lenovo-3000-G530:~$ dpkg -l | grep flash
ii  adobe-flash-properties-gtk             11.0.1.152-0oneiric1                    GTK+ control panel for Adobe Flash Player plugin version 10
ii  adobe-flashplugin                      11.0.1.152-0oneiric1                    Adobe Flash Player plugin version 10
rc  flashplugin-downloader:i386            11.0.1.152ubuntu1                       Adobe Flash Player plugin downloader

şimdi, bir sorun var mı? yazılım merkezinde flash diye aratınca dediğim gibi iki tane flash yüklü değil gözüküyor.

benim isteğim bu flash otomatik güncellenir mi yoksa güncellenmez mi bunu öğrenmek. çünkü flashta ciddi güvenlik açıkları olabiliyor.

heartsmagic

Depodan kurdun, güncellenir. 11.10 ile beraber gelen 11.x sürümünü kullanıyorsun, 64bit desteği mevcut.
Şunu yapabilirsin ama temizlik namına:
sudo apt-get purge flashplugin-downloader:i386 
sudo dpkg -l | grep '^rc' | awk '{print $2}' | xargs dpkg --purge

Serhan

en son dediğinizi yaptım. bakalım flashın son versiyonu (güncellemesi) çıkınca anlayacağız bunu anlamanın başka bir yolu yok. bir sorun olursa yine sizlere danışırım. yardımlarınız için teşekkürler.

heartsmagic

Sürüm çıkar çıkmaz depolara yansımaz, bir süre sonra yansıyabilir. Kısacası çıktığı gün depolardan güncelleme gelmedi diye aklına bir şey gelmesin.