[Çözüldü]Kurulum- HDD Bölümleri Görünmüyor

Başlatan drosha, 14 Ekim 2011 - 14:02:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

drosha

Arkadaşlar 11.10 indirdim, kurulum sırasında hdd yi tek parça ve boş algılıyor. aslında hdd de win7 ve fat32 olarak biçimlendirilmiş bir bölüm daha var.
fdisk -l ile terminalden bölümleri görebiliyorum ayrıca test disk ile tarattım derin tarama falan bölümleri gördü falan ordada sıkıntı yok ancak bir türlü kurulum aşamasında hdd bölümlerini tanıtamadım. Sorun ne bilmiyorum ama 11.04te böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Zatn kurulum sırasında çıkan 3 seçenek bende sadece 2 tane çıkıyor yani windowsun yanına kur gibi bir seçenek çıkmıyor haliyle. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. (konuyla alakalı cevap niteliğinde link atmayın lütfen forumdaki konuları inceledim gösterilen yolları denedim bir sonuç alamadım)

heartsmagic

Hangi yolları denediğini burada belirtmezsen sana elbette bağlantı veririz. Ne denediğini bilmeden sana nasıl tavsiye sunabiliriz ki?

Diskin Windows 7 tarafından dinamik hale falan getirilmiş olabilir mi?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21228.0
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

drosha

HDD bölümleri temel, dinamik değil. Test disk ile ilgili konuları ve hdd bölümlemede sorun yaşayanların (gparted) dahi konularını okudum ancak malesef sonuç alamadım. Şimdi aklıma win 7 nin sp1 olmasından kaynaklı olabilirmi sorusu gelmiyo değil, belki saçma ama sonuçta sp1 linin eskisine göre bazı sorunları var çözülemeyen.

heartsmagic

Disk bölümleri dinamik değilse neden tek parça göründüğünü bilemiyorum ne yazık ki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

drosha

Warning: /dev/sda contains GPT signatures, indicating that it has a GPT table.
However, it does not have a valid fake msdos partition table, as it should.
Perhaps it was corrupted -- possibly by a program that doesn't understand GPT
partition tables.  Or perhaps you deleted the GPT table, and are now using an
msdos partition table.  Is this a GPT partition table?
Bu noktadan sonra evet yada hayırı işaretlemem farketmiyor malesef windowsu tamamen silip ubuntuyu hiçbir şekilde kuramıyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ekim 2011 - 02:53:36

Sorunu çözdüm. Daha önce bir ara lion kurmuştum makinaya haliyle gpt oluşturdu fake msdos okurken farkettim. gparted ile dos partition table oluşturdum şuan kurullum aşamasında. Yardımcı olmaya çalışmanız bile önemliydi yinede teşekkür ederim.

if

@drosha, bu dahili belleğin boyutu nedir?

http://askubuntu.com/questions/29477/ubuntu-cannot-see-windows-7-partitions-on-install bağlantısına göre 1numaralı cevapta birisi Gdisk uygulamasıyla GPT diski silerek sorunu çözmüş. 0 numaralı cevapta Ubuntu destek sağladığı sertifikalı bilgisayar üreticilerinin isimlerini içeren bir bağlantı verilmiş ve bilgisayar firmasıyla bağlantıya geçip Ubuntu için uygun sertifikanın istenmesi önerilmiş.

Gparted içinden açıp dahili belleği "gpt" olarak işaretleyebiliyor musunuz? Ya da tam tersi?

https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/ubiquity/+question/157152

Geri dönüş ve etiket için teşekkür ederim.